25. apr
FORUTSIGBARHET: Små barn (mange ikke fylt seks år) trenger forutsigbarhet i livet for å føle seg trygge, skriver Kari Bjercke.
Original bildetekst:
 
– Sannheten er at skolen ikke har plass
PLASSMANGEL: Hurdal skole og kultursenter sto ferdig i 2014. Alt da, var politikerne klar over at skolen ville bli for liten.

Publisert: 25.aug.2018 09:00
Oppdatert: 24.aug.2018 10:08

Sannheten er at skolen ikke har plass til 1.-klassingene i Hurdal. Hurdal skole og kultursenter sto ferdig i 2014. Alt da, var politikerne klar over at skolen ville bli for liten. Skolen skal nå ta i bruk en lavvo til 1.-klassingene.

DETTE ER SAKEN: Tar i bruk lavo: – Skolen har ikke plass til alle inne

Kommunalsjefen i Hurdal Hege Brænna forsvarer den dårlige prioriteringa med å si: «Det stemmer at 1.-klassingene må bruke lavvo, men det er ikke p.g.a. plassmangel. Det er en del av vårt prosjekt». Hun nevner også at målet med det nye prosjektet er å gjøre overgangen fra barnehagen til skolen mykere.

Ja, overgangen fra barnehage til skole har vært grundig diskutert de siste årene. De fleste pedagogene er enige om at «forsøket på 6-åringenes overgang til skole» ikke ble bra nok.

Men kjære Hege Brænna. Ingen kan forsvare dårlig planlegging og prioritering av skoleutbyggingen med å pakke inn sannheten i flotte uttrykk og ordvendinger som; «Mykere skole og framtidas skole med nye læringsarenaer».

Dette har ikke noe med barnas virkelighet å gjøre akkurat nå!

Små barn (mange ikke fylt seks år) trenger forutsigbarhet i livet for å føle seg trygge. Da er det viktig med en fast sitteplass en egen knagg til klær, en hylle og ….et fast klasserom. Skolen skal gi barna trygge rammer.

Så, kjære alle dere som vil skape et bra miljø for alle barn i Hurdal, si ifra hva dere mener, ta vare på barnas behov og trygghet.

Taushet skaper ingen forandring! Til dere politikere, nytenkning er bra … så bygg ut skolen!

Dere har gode og arbeidsomme pedagoger i skolen, ta vare på dem også.

Husk: Vi i Hurdal lar oss ikke lure av tomme ord!

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no