22. apr
 
1433 fattige barn i våre kommune
MENINGER: De fleste av oss har jobb og nok penger til å dra på ferie noen ganger i året. Men også hos oss er det mange som ikke har det like lett. De økonomiske forskjellene i Norge øker.

Publisert: 05.sep.2017 11:00
Oppdatert: 05.sep.2017 11:05

Ifølge Bufdir er det 698 barn i fattige familier i Ullensaker, 453 i Eidsvoll, 214 i Nannestad og 68 i Hurdal. Disse barna ser klassekameratenes bilder fra Syden på Instagram, klærne passer ikke helt, og de er de eneste i gjengen som ikke er med på fotballaget, fordi utstyret var for dyrt. Det er noe annet å være fattig når det er så mye rikdom rundt deg.

Vi vil at færre barn skal vokse opp i fattige familier. Da må vi øke barnetrygden. Barnetrygden har stått stille i 21 år. I 1996 hadde vi knapt internett, Facebook fantes ikke og mobiltelefonen var på vei inn. Siden den gang har prisene økt. En kurv dagligvarer som i 1996 kostet 650 kroner koster i dag 1000 kroner. Barnetrygden er i praksis mindre verdt i dag. Vi vil alle at barna skal kunne ta med en gave og gå i bursdagen, ha utstyr så de kan være med på idrettslaget og noen ganger kunne ha den nye fine tingen alle i klassen vil se på. Det er vondt å ha så dårlig råd at du ikke føler du kan gi barnet ditt hva hun fortjener. En anonym mor skrev i Aftenposten i sommer: Det er vondt å forklare at det ikke blir ferie i år heller. Og da snakker jeg ikke om dyre utenlandsferier, men om at det ikke er rom for å leie en campingvogn eller hytte, eller bare ta et par dagers tur vekk hjemmefra.

Forskning fra National Children Bureau viser at fattige barn har tre ganger så stor sjanse for å være ensomme og for å bli mobbet. Barn skal ikke ha det slik i rike Norge. Vi kan ikke være stolte av likestilte Norge samtidig som vi nedprioriterer barna til fordel for skattekutt til de rikeste. Tall fra UNICEF viser at 27 prosent av barna som lever i fattige familier i dag ville, umiddelbart, kommet ut av fattigdom om vi justerte barnetrygden for å dekke inn de økte prisene siden 1996. SV har foreslått å gjøre det i flere år. Hver gang blir vi blokkert av Høyre, Frp og Ap.

Alliansen av organisasjoner som jobber for fattige har økt barnetrygd som sitt viktigste krav. Vi må lytte til dem det gjelder. De økonomiske forskjellene i Norge har økt dramatisk de siste årene. Det må vi gjøre noe med. Et viktig sted å starte er å løfte de fattigste barna, så de får like gode muligheter som andre barn. Da må vi øke barnetrygden.

SV har valgt økt barnetrygd som ett av våre fem hovedkrav til forhandlingene etter valget. Vi er stemmen for alle som mener at det er barnas tur til å få et løft. Ta standpunkt for like muligheter for alle barn. Øk barnetrygden!

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no