20. aug
 
17. mai og det norske flagget

Publisert: 16.mai.2018 13:30
Oppdatert: 16.mai.2018 13:49

Vi nordmenn har hatt en tradisjon om hvordan vi feirer nasjonaldagen vår. Den ligger dypt forankret i oss fra barnsben av. Det er norske flagg, barnetog, bunader, pølse og is. Og selvfølgelig sangene Ja, vi elsker og Gud signe vårt dyre fedreland. De fleste av oss synger med en liten «klump» i halsen, vi fylles med andakt for landet vårt og alt hva fedrene har kjempet.

Det er en spesiell dag, og den er helnorsk. Nordmenn over hele verden feirer 17. mai der de er. Jeg vil tro at ingen andre land har en lignende tradisjon med hornmusikk, tog og bunad. Dette er en viktig del av vår historie, vår kultur og våre verdier.

Jeg verdsetter 17. mai, våre tradisjoner, vår arv og mitt land.

Derfor ønsker jeg å beholde denne tradisjonen med å feire 17. mai, slik vi alltid har gjort det. Jeg tror det er viktig. Alle skal få delta på 17. mai uavhengig av nasjonalitet. Men det må aksepteres at noe faktisk er kun norsk, og kun det! Det betyr ikke at vi ekskluderer noen, eller ikke respekterer andre lands flagg. MEN, det er Norge vi feirer, vår selvstendighet, vår grunnlov, vår nasjonaldag. Og derfor skal det KUN være norske flagg denne dagen. La det norske flagget vaie i vinden!

Ha en fin 17. mai alle sammen

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no