20. jun
Senterpartiets Mærtha Tærud er sterkt imot nedleggelsen av Nannestad og Gjerdrum lensmannskontor.
 
Et sentralisert politikontor som betjener flere titalls tusen innbyggere er ikke noe verken folk eller politi er tjent med
LESERBREV. Onsdag ble det klart at Justisdepartementet ikke gir Nannestad medhold i klagen om nedleggingen av lensmannskontoret i kommunen.

Publisert: 25.mai.2017 21:07
Oppdatert: 26.mai.2017 09:39

Regjeringas evne til å fullstendig ignorere lokalt demokrati og folkestyre slutter aldri å forbløffe. Nannestad kommunestyre vedtok i januar at det fortsatt er ønske og behov for et lensmannskontor i bygda. Da ikke dette ble tatt hensyn til sendte ordfører Hans Thue inn en klage på avgjørelsen, også dèt til ingen nytte. Lensmannskontoret i Nannestad og Gjerdrum skal nå sentraliseres til Jessheim.

Politikontoret i Nannestad, med tilstedeværende politifolk som kjenner bygd og folk, skal nå erstattes av «patruljerende politibil», altså en bil som kjører fra Jessheim og gjennom bygda fra tid til annen. At justisminister Per Willy Amundsen har nerver til å hevde at dette bringer politiet nærmere folk i Nannestad er ufattelig, og ikke så rent lite frekt. Konsekvensene av politireformen vil bli mindre kontakt mellom folk og politi, lenger avstand til polititjeneste og svekket evne til forebygging gjennom synlighet og kontakt med lokalbefolkningen.

Politiet ønsker nærhet og er kritiske til reformen, folk ønsker nærhet og er kritiske til reformen, det er bare Per Willy Amundsen som tror at å fjerne noe bringer det nærmere. Et sentralisert politikontor som betjener flere titalls tusen innbyggere er ikke noe verken folk eller politi er tjent med.

Russepresident Linnea Bjørnstad talte på 17.mai til horder av russ og Nannestads innbyggere. Hun brukte første halvdel av talen sin på å skryte av samarbeidet hun og de andre avgangselevene hadde hatt med det lokale politiet. Russen i Nannestad har denne våren har hatt politiet nært på, vært i nær dialog og hatt et godt samarbeid, som resulterte i en god og trygg russefeiring for alle. Russepresident Bjørnstad oppfordret til og håpet på like godt samarbeid mellom russ og politi i årene som kommer, og jeg skulle ønske det var vilje i regjeringen til å legge til rette for nettopp det. Samarbeid og nærhet mellom folk og politi. Det er det ikke.

Lokalt engasjement kan snu denne utviklinga og Senterpartiet skal gladelig ta en omkamp om ufrivillig nedlagte politikontor, som politikontoret vårt i Nannestad og Gjerdrum.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no