26. apr
Reddet: LHLs planlagte aktivitet i det nye LHL-sykehuset på Jessheim er reddet. – Vi måtte få klar beskjed om at klinikken skal videreføres. At vi skal ha stabile og forutsigbare rammebetingelser. Det har vi nå fått, sier generalsekretær Frode Jahren i LHL.
 
300 arbeidsplasser reddet
LEDER: Fredag ettermiddag kom nyheten. LHL-sykehuset er reddet.

Publisert: 13.sep.2017 08:00
Oppdatert: 11.sep.2017 15:01

Dermed blir det innflytting på Jessheim som planlagt i 2018. Noe annet ville også ha vært en katastrofe. Ullensaker-ordfører Tom Staahle (Frp) oppsummerte det hele på en grei måte: – Dette er det eneste riktige å gjøre, og noe som er basert på sunn fornuft.

Et spørsmål man kan stille seg i ettertid er i hvor stor grad sykehuset egentlig var i fare, eller om dramatikken, som startet med et allmøte forrige mandag, egentlig var en krise som i hovedsak var utløst av dårlig og mangelfull dialog mellom LHL og Helse Sør-Øst mer enn en reell trussel om stengte dører.

LHL-ledelsen valgte uansett en svært offensiv stil, og det tok ikke lang tid fra EUB var ute med nyheten om at sykehuset kunne bli stengt før det åpnet, til det politiske presset mot Helse Sør-Øst ble merkbart.

Selv uten medieoppmerksomhet vil det ha overrasket oss om det ikke hadde blitt en løsning, men vi ser ikke bort ifra at LHL stilte med litt bedre kort etter at konflikten ble allment kjent, og kanskje kan man nå få på plass rammeavtaler mellom det offentlige og LHL som er mer stabile og forutsigbare. Som vi også skrev på lederplass i forrige uke, det har ikke manglet på avisforsider opp igjennom årene om mulig nedleggelse av Feiringklinikken. På tross av dette har vært et av landets aller beste sykehus på sitt spesialfelt.

Enkelte i Eidsvoll er fremdeles bitre fordi LHL velger å legge ned Feiringklinikken og flytte alle aktiviteter til det nye sykehuset på Jessheim, og vi har forståelse for at folk i nærmiljøet ikke ser med blide øyne på at klinikken i Feiring forsvinner. For Eidsvoll isolert sett er ikke dette en drømmesituasjon. Men lykkes LHL med sin storsatsing i Ullensaker, får vi på plass et ultramoderne sykehus som vil løfte hele regionen – og som både direkte og indirekte vil bidra til å skape nye arbeidsplasser i tillegg til å sikre dagens.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no