18. jul
Tonje Brenna fra Jessheim er gruppeleder­ i Akershus Arbeiderparti.
 
Trygt og seriøst arbeidsliv i Akershus
LESERBREV. I mandagens fylkestingsmøte fremmet Arbeiderpartiet forslag for et tryggere og mer seriøst arbeidsliv i Akershus. Dessverre stemte Høyre imot.

Publisert: 16.jun.2017 10:23
Oppdatert: 14.jun.2017 11:54

De siste årene har arbeidslivskriminalitet og useriøse forhold i arbeidslivet økt. 

Spesielt er dette et problem i byggebransjen i Oslo og Akershus. Her har vi sett en rekke eksempler på løsarbeiderkontrakter, sosial dumping og et mer utrygt arbeidsliv.

I Oslo kommune har derfor Arbeiderpartiet innført nye seriøsitetsbestemmelser for å bekjempe sosial dumping og arbeidskriminalitet. Bestemmelsene går blant annet ut på at kommunen bruker sin innkjøpsmakt for å fremme krav om lærlinger, egne ansatte, fagarbeidere, begrense antall underleverandører og sikre ryddige lønns- og arbeidsvilkår ved offentlige anbud. Både fagbevegelsen og arbeidsgiversiden gjennom NHO slutter opp om løsningene. Begge ser verdien av et seriøst arbeidsliv hvor vi sikrer arbeidstakerne anstendige lønns- og arbeidsvilkår og gjør det mer attraktivt å bli fagarbeider, samtidig som vi sikrer rettferdig konkurranse mellom seriøse leverandører som tar samfunnsansvar på alvor.

Oslo og Akershus har et felles arbeidsmarked og leverandører forholder seg til begge fylker. For å bekjempe sosial dumping bør derfor reglene være mest mulig like over fylkesgrensen. Arbeiderpartiet foreslo derfor i mandagens fylkestingsmøte at det utarbeides et styrket regelverk for å fremme trygge og anstendige arbeidsvilkår, basert på Oslos nye regelverk. Dessverre stemte Høyre, Frp og de andre borgerlige partiene imot våre forslag. Hvorfor?

Høyre i Akershus følger dessverre med det opp den svake innsatsen til Høyre/Frp-regjeringen på arbeidslivsområdet. De har i fire år hatt en altfor passiv holdning til utviklingen med løsarbeiderkontrakter, sosial dumping og et mer utrygt arbeidsliv. De stemte nylig imot 30 av 31 forslag Arbeiderpartiet foreslo i Stortinget for et mer seriøst og organisert arbeidsliv. Det er åpenbart at vi trenger både en ny regjering og et nytt styre i Akershus som tar problematikken på alvor og som er villig til å ta grep for et tryggere arbeidsliv. 

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no