16. jul
PRISVERDIG. Gunnhild Strømnes mener det er prisverdig at Fylkesmannen ikke godtar Eidsvoll kommunes planer om å bygge en barneskole på Tynsåkjordet. Foto: Jan Arne Sandholtbråten
 
Aldri for sent å snu
LESERBREV. Hurra for Fylkesmannen som sier nei til å bygge ny barneskole på Tynsåkjordet.

Publisert: 06.mar.2017 10:59
Oppdatert: 06.mar.2017 11:05

Vi har regler som begrenser bygging på dyrka mark fordi det er en ressurs som er verdifull for oss som lever i dag og for framtidas generasjoner. Det er derfor prisverdig at Fylkesmannen ikke godtar Eidsvoll kommunes planer om å bygge en barneskole på Tynsåkjordet. At dagens ordfører og kommunestyre er lojale til det vedtaket som det forrige kommunestyret fattet om lokalisering av barneskolen, får en ta til etterretning. Men en kan vel stille spørsmål om hvor langt den lojaliteten bør gå, for det går an å snu i tide. 

I lørdagens (25.2.17) Eidsvoll Ullensaker Blad sier ordføreren at han er enig i Fylkesmannens innsigelse til lokalisering av ny barneskole på Tynsåkjordet, og at Senterpartiet stemte for ny skole der Vilberg skole ligger i dag. 

Ordføreren gir allikevel uttrykk for at «alt håp» ikke er ute for en ny skole på Tynsåkjordet, fordi Fylkesmannens innsigelse kan bli trukket i møte med ordfører og rådmann. Det er her lojaliteten strekkes for langt. Må ordføreren gå imot sitt eget parti i lokalisering av ny skole og i synet på nedbygging av dyrkbar mark? 

Fylkesmannen overprøver lokale vedtak og følger nasjonale retningslinjer som har som mål å sikre verdier for framtida. Når man lokalt ønsker å bygge på et jorde her og et jorde der, kan det i sum dreie seg om store områder dyrkbar mark. Det er ikke bare bare å sette i gang med nyrydding og erstatte de områdene som blir bebygd. Tynsåkjordet har «svært god jordkvalitet med et høyt avlingspotensial», ifølge Fylkesmannen. 

Fylkesmannens innsigelse er en gyllen anledning for kommunen til å snu i tide. Å bruke fornuft og å se framover er lov. Både ordfører og rådmann i Eidsvoll uttaler seg positivt om en mer sentrumsnær lokalisering av skolen, så det siste ordet i denne saken kan ikke være sagt. 

Gunnhild Strømnes

Vilberg

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no