17. jun
SVØMMEOPPLÆRING: Undersøkelser viser at annenhver 5. klassing i landet ikke kan svømme 200 meter. Det er ikke bra, skriver Hege Svendsen.Illustrasjonsfoto: Knut Øsmundset
 
Alle skal med. Også barn og unge. I vann, på SFO og på sommerjobb
Sommer: Nå er nok en sommer på hell og vi kan legge bak oss den tørreste sommeren i manns minne.

Publisert: 08.aug.2018 14:00
Oppdatert: 07.aug.2018 14:27

På Østlandet har det vært en forferdelig og fantastisk sommer avhengig av ståsted.

For landbruket har vi et uår, mangel på fôr til dyra og tomme aks i kornåkrene. Brannfolkene våre har heltemodig slukket skogbranner her hjemme og i Sverige og vi har daglig fått meldinger fra fjern og nær om nye branner.

For oss andre som har vært turister har sola vært god og plagene få, solbrenthet, veps, noen døde blomster på terrassen, gul plen og agurknyheter.

DRUKNINGSULYKKER

En så varm sommer har også gjort at mange har badet. Selv jeg, som er ytterst pinglete når det kommer til badevann, har hoppet i det og plasket rundt i ren lykkerus i Hurdalssjøen for å kjøle meg ned. Og det er nok mange små som har lært seg å svømme denne sommeren. Det er bra. For også i år har vi opplevd drukningsulykker.

Undersøkelser viser at annenhver 5. klassing i landet ikke kan svømme 200 meter. Det er ikke bra.

Derfor besluttet vi i flertallsposisjonen i Eidsvoll at alle 3. klassingene i kommunen skal få gratis årskort til Råholt bad slik at alle skulle få mulighet til å svømme og trene i vann uavhengig av familiens lommebok.

Denne sommeren har vi hatt 20 ungdommer i sommerjobb i kommunen. Det er andre året i nyere tid vi har hatt gleden av dette. Ungdom som blant annet har jobbet på sykehjemmet, som vaktmestre og som vaskepersonell. Ettertraktede ekstra hender der de har vært og jobber som har gitt ungdommen erfaring, referanser og en fyldigere CV.

Jeg er derfor veldig glad for at høyresiden ikke fikk flertall for å fjerne sommerjobbene, men at vi fikk gleden av å få ungdom i jobb også denne sommeren.

Noen av ungdommene har også jobbet på skolefritidsordningene og noen er der fortsatt når august starter. For 1.-klassingene er SFO deres første og kanskje litt skumle møte med skolen. For de større barna er det nok mange spente som har gledet seg til å treffe venner igjen nå når ferien er over. Jeg er imidlertid bekymret for at ikke mange nok benytter seg av tilbudet om SFO i Eidsvoll.

SFO-PRISENE

Dette kan henge sammen med økonomi. Det er dyrt for mange. Derfor er jeg veldig glad kommunestyret ikke økte SFO-prisen med 3000 kr i året slik høyresiden ønsket. Derimot ble det heller satset på søsken-moderasjon. Vi tror at løsningen er å legge til rette for gode tilbud og ikke å øke prisen, men å kutte den dersom alle skal få være med.

Fortsatt god sommer der ute og lykke til med SFO, skole og jobb oppstart for dem som er ferdig med ferien sin!

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Hege Svendsen, Eidsvoll Arbeiderparti
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no