18. okt
 
Ap og SV vil ha et forskjellssamfunn
Boligpolitikken på 1970-80 tallet var slik at «alle» kunne få lån i Husbanken og skaffe seg egen bolig. Og Husbanken anbefalte at boligen skulle være minimum 45 kvm. I dag averteres det leiligheter på 16 kvm.

Publisert: 10.okt.2019 13:00
Oppdatert: 10.okt.2019 13:34

De som kjøpte bolig den gang er i dag formuende. Men vi har en underklasse på 20 prosent som leier bolig, som ikke får ta del i den velstandsutvikling som eid bolig gir. En underklasse som ikke tilfredsstiller politikernes krav til å kunne komme inn på boligmarkedet. Selv om de betaler en leie som er tilstrekkelig for å kunne betjene lån og avdrag på egen bolig.

Og slik vil det nok forbli, fordi politikerne vil bli gjenvalgt. Derfor vil politikerne nødig gi de som leier bolig anledning til å kjøpte. For da vil prisene på leieboliger gå ned. Da blir politikerne ikke gjenvalgt av de 80 prosent som eier bolig. En kommentator i Aftenposten skrev at så kynisk er det. Det innebærer at i det demokratiske Norge holder flertallet mindretallet i boligfattigdom.

Det mener jeg er overgrep mot en folkegruppe. Noe Ap stilltiende har akseptert.

Boligpolitikken burde være slik at man på sikt løfter folk ut av fattigdom, ved at de nedbetaler egne boliglån. Ikke andres. Det vil være lønnsomt for samfunnet, fordi man etter hvert får en så lav husleie at man klarer seg selv. Men grådigheten er en så dominerende egenskap i mennesker, at Ap kan utøve denne type grådighet, selv om det skader samfunnet.

La boligpolitikken være den som fantes på 70-80 tallet. Gi Husbanken de økonomiske rammebetingelser som skal til for at alle kan eie sin bolig. Det er umoralsk av Ap, som sier at «alle skal med», å forsøke å bort snakke det forhold at de som leier betaler tilsvarende det det vil koste å betjene egne boliglån. Når det er dokumentert at den gamle boligpolitikken gjør alle til stolte boligeiere og millionærer.

Ap og SV ivrer for at kommuner skal bygge utleieboliger i stor stil. Det innebærer at disse partiene vil lage en fattigdomsfelle for en folkegruppe. Hvor man nedbetaler andres boliglån i stedet for egne boliglån.

Paradokset er at det er venstresiden i politikken som ivrer mest for et klassesamfunn, der tyve prosent av innbyggerne skal holdes i fattigdom, i utleieboliger.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no