25. jun
 
Ap vil unngå tvang
MENINGER: Arbeiderpartiet støtter vedtakene i Østfold, Akershus og Buskerud fylkeskommuner om å unngå å bli slått sammen med tvang.

Publisert: 06.okt.2017 10:00
Oppdatert: 05.okt.2017 15:05

Da Stortinget 8. juni 2017 behandlet regjeringens forslag til ny regioninndeling, mente Arbeiderpartiet at det var gledelig at samtlige partier på Stortinget slo ring om det regionale folkevalgte nivået, som Høyre og Frp i utgangspunktet ville avvikle. Arbeiderpartiet ville at en sammenslåing til nye regioner skulle baseres på frivillighet og et sett av nye oppgaver.

Arbeiderpartiet var kritisk til at H/Frp-regjeringen ikke fulgte opp ønskene fra et flertall på Stortinget om å gi de nye regionene flere og større oppgaver. I stedet presenterte regjeringen en «reform» uten innhold, i strid med de forutsetningene mange av fylkeskommunene baserte sine vedtak på.

Fylkestingene i Østfold, Akershus og Buskerud har sagt nei til en ny, stor region, kun basert på nye grenser, med stor usikkerhet rundt framtidige oppgaver. Når det nye Stortinget trer sammen, vil Arbeiderparti-representanter fra de tre fylkene fremme forslag om å omgjøre vedtaket om å slå sammen de tre fylkene med tvang.

Stortingsrepresentantene Sverre Myrli og Nina Sandberg (Akershus), Martin Kolberg og Lise Christoffersen (Buskerud), Stein Erik Lauvås og Svein Roald Hansen (Østfold)

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no