23. jul
Mani Hussaini, stortingskandidat Akershus Arbeiderparti. Fra Jessheim.
 
Arbeiderpartiet vil ha flere studieplasser
Har vi alle like muligheter? Nei, egentlig ikke. I 2017 er det 2947 kvalifiserte søkere i Akershus som ikke har fått studieplass og som denne høsten ikke får muligheten til å begynne på studier.

Publisert: 03.aug.2017 10:00
Oppdatert: 03.aug.2017 10:19

Etter fire år med Høyre/Frp-regjering har antall avviste kvalifiserte søkere økt med 53 prosent i Akershus. Det er for dårlig. Det betyr at mange som ønsker å studere, ikke får muligheten. Samtidig er arbeidsledigheten høy og mange opplever få muligheter på arbeidsmarkedet hvis de ikke studerer mer og bygger på kompetansen sin.

Arbeiderpartiet vil derfor gi flere denne muligheten i årene som kommer. For eksempel står rekordmange studenter i kø for å komme inn på sykepleierstudiet. Samtidig mangler virksomhetene i år hele 4000 sykepleiere og kommunale arbeidsgivere melder at sykepleiere er den gruppen det er vanskeligst å rekruttere. Behovet for helsepersonell vil bare øke i årene fremover. Vi må derfor opprette flere studieplasser innenfor helsefagene.

Høyre og Frp opprettet derimot ikke flere studieplasser i 2017. Det gjorde de til tross for at antall søkere til høyere utdanning har økt hvert eneste år de siste årene. Det mener vi i Arbeiderpartiet er for dårlig. De som vil ta utdanning skal få muligheten til det. Alle må få muligheten til å skape seg gode liv og bidra til samfunnet. I møte med et mer digitalisert arbeidsmarked trenger vi utdannet og kompetent arbeidskraft. Derfor må også alle kunne få muligheten til å kunne tilegne seg den kompetansen.

Arbeiderpartiet går til valg på å opprette flere nye studieplasser, spesielt innenfor teknologi og IKT-fag, realfag, lærerutdanningene og studieretninger innenfor helse. Vi trenger en ny regjering som prioriterer å gi folk muligheten til å studere og bygge kompetanse framfor å prioritere skattekutt til de med mest fra før. Det handler om å få alle med, slik at vi kan skape en bedre fremtid sammen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no