20. jul
INGEN DRAMATIKK: – I løpet av de om lag 50 morgenene jeg hjalp til med trafikkavviklingen i det samme krysset som er avbildet i EUB, var det ingen situasjoner som minnet om den dramatikken EUBs medarbeider beskriver i avisen 31.10, skriver Vidar Mohn. Foto: Marit Lunddal Løken
 
Arrangert dramatikk ved Vilberg barneskole?
For halvannet år siden gikk FAU ved Vilberg barneskole til avisene og ba om frivillige som kunne bistå med trafikkavviklingen ved skolestart om morgenen.

Publisert: 08.nov.2017 11:00
Oppdatert: 08.nov.2017 14:05

Mine barnebarn i Drammen og Oslo blir ivaretatt av frivillige trafikkhjelpere på skolevei, derfor kunne det være min tur til å gjøre litt gjengjeld ved barneskolen i min nærhet.

Skolen ga meg beskjed om at jeg skulle plassere meg i krysse Sundgata-Tynsåkvegen. Min innsats var begrenset til ett frammåte pr. uke. Det var jevn trafikk der jeg stod, og de fire andre dagene var krysset ubevoktet.

EN DAG VAR DET SLUTT

Både fra skolen og FAU fikk jeg hyggelige tilbakemeldinger, og ofte gjorde foreldre en kort stans for å fortelle meg at de satte pris på at jeg passet på. Men en dag var det slutt. Skolens rektor ringte meg, og fortalte at det ikke var ønskelig at jeg fortsatte. En av bussjåførene hadde sett seg lei på at jeg flere ganger stoppet bussen hans for å slippe skolebarna over krysset.

Nok om det. Nå leser jeg i EUB at trafikkpatruljeringen er gjenopprettet (EUB 31.10). Diverse kommunale størrelser har latt seg ikle refleksvester for å registrere «den vanskelige trafikksituasjonen utenfor barneskolen». En liten gutt på sparkesykkel er også med i reportasjen, og i følge hans mor fikk han merker etter et bilhjul på skotuppen.

I løpet av de om lag 50 morgenene jeg hjalp til med trafikkavviklingen i det samme krysset som er avbildet i EUB, var det ingen situasjoner som minnet om den dramatikken EUBs medarbeider beskriver i avisen 31.10.

SKOLEPLASSERING ET TEMA

Nå er alle kjent med at plasseringen av Vilberg barneskole er et hett tema som lokalpolitikerne selvsagt gjør rett i å engasjere seg i. Det jeg vet er at det i de siste 40 årene ikke har vært et eneste tilfelle av at barneskolens elever er kommet til skade på skoleveien i nærheten av Vilberg.

Muligheten for å få reist en ny barneskole på Tønsakerjordet ser ut til å bli stanset av Fylkesmannen, først og fremst av hensyn til vern av dyrket mark, men også på grunn av lite sentral plassering.

I DÅRLIG LYS

Den på flere måter håpløse idé å flytte skolen til Trolldalen på Styri blir trolig igjen kastet fram. Da gjelder det åpenbart å sette en framtidig lokalisering av Vilbergskolen på sitt nåværende område i dårlig lys. Derfor er det grunn til å tro at «den vanskelige trafikksituasjonen utenfor (Vilberg) barneskole» blir hentet fram igjen nå når Tønsakeralternativet ser ut til å glippe.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no