18. aug
ØKTE UTGIFTER: Politikerne i Eidsvoll følger administrasjonens forslag til nye regler for vann- og kloakkavgift i Eidsvoll.
 
Avgiftsøkning på 70 prosent
70 prosent økning i vann- og kloakkavgift i Eidsvoll.

Publisert: 29.aug.2017 10:00
Oppdatert: 25.aug.2017 12:55

Politikerne i Eidsvoll følger administrasjonens forslag til nye regler for vann- og kloakkavgift i Eidsvoll. De legger opp til at det er greit å bruke prinsippet «ta fra de små og gi til de store». Enslige beboere vil i Eidsvoll få en økning i vann- og kloakkavgiften på cirka 70 prosent. De som bruker mye vann slipper billigere enn i dag. Omleggingen skal ikke medføre større inntekter totalt for kommunen.

Rent drikkevann er som mye annet en betydelig ressurs og det er underlig at politikerne enstemmig nå går inn for å redusere den stimulering vi har hatt i å vise måtehold med denne ressursen. Dette er etter mitt syn å gå baklengs inn i framtiden.

Omleggingen fra en ren forbruksavgiften til en kombinasjon av et fast beløp pluss en forbruksavgift, får denne uheldige konsekvensen.

Argumentasjonen om at man må ha et fastledd som skal gå bare til investeringer, holder ikke. Og at alle abonnenter må være med å bære like mye av dette, holder heller ikke fullt ut. Det er mer riktig å følge modellen mange andre kommuner bruker, hvor godt ingeniørarbeid beregner hvor stor del av forbruksgebyrer man må ha for å finansiere investeringene, i tillegg til produksjon av reint drikkevann.

Kommunen må gjøre større investeringer for den som bruker mye vann enn den som bruker lite. Dette kommer ikke fram i Eidsvolls nye avgiftsreglement.

Vi betaler alle en tilkoblingsavgift for å få kommunalt vann. En stor bolig mye, en liten bolig mindre. Dette er også med på å differensiere tilskudd til investeringene.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no