19. jan
 
Avtar veksten i folketallet?

Publisert: 11.aug.2019 22:41
Oppdatert: 11.aug.2019 23:07

Rådmannen i Eidsvoll skriver i sin årsmelding til politikerne at veksten i folketallet i Eidsvoll var 1 prosent i 2017 og 1,1 prosent i 2018.

Handlingsplanen de nærmeste årene som er vedtatt har tatt høyde for en større vekst i Eidsvoll.

Vi ser at «prognosemakerne»for veksten bl.a. i elevtallet ved flere skoler i Eidsvoll gaper vel høyt. De reelle tallene de to siste årene viser altså noe annet.

Det er også en klar tendens til at hver kvinne i Norge nå føder færre barn enn tidligere. Bør ikke dette få konsekvenser for hvor store investeringer Eidsvoll skal gjøre? Rådmannen kommer også med en forsiktig påminnelse om at med de investeringene som ligger i handlingsplanen vil kapitalkostnadene øke. Samtidig minner han politikerne på at Norges Bank har signalisert at rentene vil øke på lån.

Han slår fast at mer av Eidsvolls penger vil gå til å betjene den økte lånemengden og det blir mindre penger til tjenestene framover.

Investeringsplanene bør trolig gjennomgås på ny ut fra fakta som er nevnt ovenfor. Her er det penger å spare. Jeg håpet de kommende politikerne leser rådmannens årsmelding nøye før de begir seg ut på «dypt vann» med å love både det en og andre framover.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no