18. jul
Jacob Weider (9) mener mange barn og voksne er bortskjemte. Foto: Privat
 
Barn i Norge er for bortskjemte
Altfor mange barn er sure og klager over ting de ikke har.

Publisert: 09.nov.2017 06:00
Oppdatert: 08.nov.2017 14:15

Norge er verdens beste land å bo i. Likevel er det altfor mange barn som klager og er sure. Men hvorfor er det sånn, egentlig? Har norske barn blitt for bortskjemte?

Mange norske barn klager over ting de ikke har. For eksempel synes jeg selv at jeg ikke har nok fritid, fordi jeg får for mye lekser. Er ikke det litt dumt når barn i andre land drømmer om å gå på skole og få god utdannelse til jobb?

Veldig ofte tenker vi ikke på barn i andre land som ikke har noen ting. Et eksempel på de barna er fattige og flyktninger som har vokst opp i land hvor det er krig. Litt av grunnen er kanskje at vi vet at vi er rike og har råd til veldig mye, og da glemmer vi ganske fort at barn i andre land ikke har muligheten til å kjøpe mat, drikke og klær.

Både voksne og barn setter lite pris på tingene sine. Man får mange ting man ville ha, men så vil man bare ha mer og mer. For eksempel når en gutt får iPhone 7, så har han lyst på en iPhone 8.

Jeg håper at du som leser nå har lært noe av dette. Kanskje du kjenner noen som er bortskjemt? Da har jeg lyst til at du prøver å forandre den personen. Kanskje du også må forandre deg litt? Det må i alle fall jeg.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no