18. jul
 
Barnebarna våre fortjener den beste barnehagen
De fleste av våre barnebarn går i barnehagen fra de er ett år til de begynner på skolen. Da er det viktig at barnehagen er av god kvalitet.

Publisert: 02.aug.2017 13:30
Oppdatert: 02.aug.2017 13:57

En viktig kvalitetsfaktor er ansatte med relevant og god kompetanse. Barnehagelærere har nettopp det, og burde utgjøre minst 50 prosent av de ansatte, som garantister for god læring i trygge barnehager for dine og mine barnebarn.

Politikere i flere partier har gitt uttrykk for at bemanningsnorm og norm for barnehagelærertetthet er viktig. 22. juni la regjeringen et forslag om ny bemanningsnorm og en bedre barnehagelærernorm ut på høring. Dette er bra for norske barnehagebarn. Det ser ut til at vi endelig kan få disse viktige normene på plass.

Barnehagen skal sikre barn et godt grunnlag for sin framtidige skolegang. Dette skal de ansatte gjøre ved å bidra til å bygge opp blant annet god sosial kompetanse og gode språkferdigheter. I tråd med norsk barnehagetradisjons skal dette gjøres gjennom fokus på lek. Dette arbeidet krever god kompetanse. Slik kompetanse har utdannede barnehagelærere.

Stortingsvalget nærmer seg, og jeg oppfordrer lokale stortingskandidater fra Øvre Romerike til å fortelle velgerne om de vil støtte regjeringens forslag til barnehagenorm, og Utdanningsforbundets forslag til norm for barnehagelærertetthet på 50 prosent. Av hensyn til norske barn er tiden inne for å realisere dette.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no