19. jul
 
Barnefattigdom i Akershus
BARNEFATTIGDOM: Over 9000 barn lever i fattigdom i Akershus. Det er nesten litt uvirkelig å tenke på at det bor fattige barn i alle våre 22 kommuner.

Publisert: 12.jul.2017 07:00
Oppdatert: 11.jul.2017 14:00

Slik kan vi ikke ha det. Det krever at vi som politikere gjør noe, at vi kommer med konkrete tiltak for å gi disse barna bedre livskvalitet.

Å være fattig i Norge handler heldigvis ikke om å ikke ha råd til mat eller ha tak over hodet. Vi skal være glad for at vi bor i et land hvor ingen trenger å sulte. Likevel opplever mange at livskvaliteten begrenses av økonomiske årsaker. Å delta på aktiviteter på lik linje med klassekamerater er ingen selvfølge.Sommerferien er her! De aller fleste barn kan komme tilbake på skolen å fortelle om verdifulle minner og gode opplevelser. Samtidig som de aller fleste barn blir noen ferieminner rikere, så er det kanskje 9000 barn i Akershus som kommer tilbake med klump i magen. Hva har de å fortelle om?

Det må selvfølgelig ikke være slik at man må reise på dyre ferier for å føle seg inkludert i samfunnet. Det går fint an å skape gode opplevelser på andre måter. Men det er sårt for foreldre som så gjerne vil gi barna sine gode opplevelser ved å for eksempel besøke en aktivitetspark, men ikke har mulighet fordi de ikke har råd. Disse foreldrene får vondt i magen hver gang barna blir invitert i bursdag. Kanskje må de til og med holde barnet hjemme, fordi det å kjøpe en gave er for mye for økonomien den måneden. Vi som samfunn må legge til rette for at alle barn skal bli inkludert og kunne delta på aktiviteter og bursdager uavhengig av foreldrenes lommebok. Fattigdommen blant barn i det rike Norge er et voksende problem. Det kan vi ganske enkelt ikke akseptere.

Jeg har et brennende ønske om at alle barn skal oppleve livskvalitet i hverdagen. KrF vil legge til rette for dette blant annet ved å tilby støtte til fritidsaktiviteter for sårbare barn og tilbud som Barnas stasjon i regi av Blå Kors og Røde Kors. Vi vil styrke barnetrygden og fjerne egenandeler ved helsetjenester for personer med dårlig økonomi.

Alle mennesker har muligheter, og en god skole vil bidra til at alle barn blir sett og kan realisere sitt potensial. Det legger grunnlaget for videre utdanning og arbeid. Uten en god skole vil fattigdom og sosiale problemer blir ført videre til neste generasjon. En god barndom varer hele livet. Min drivkraft er å gjøre alt jeg kan for at alle barn skal oppleve en god barndom.

LES OGSÅ: Minst 100 familier i Eidsvoll har ikke penger til mat

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
DRIVKRAFT: Min drivkraft er å gjøre alt jeg kan for at alle barn skal oppleve en god barndom, skriver Ingunn E. Ulfsten.
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no