25. jan
FATTIGDOM. «Jeg forventer at ordføreren og det politiske lederskapet i Eidsvoll gjør som andre kommuner, og søker om de midlene som er mulig for å kunne gi barn fra fattige familier i vår kommune mulighet til fritidsaktivitet og gode hverdagsopplevelser», skriver Tone W. Trøen (H). Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen/Høyre
 
Barnefattigdom i Eidsvoll
LESERBREV. Årets tildeling av nasjonal tilskuddsordning mot barnefattigdom er klar. Regjeringen tildeler 193 millioner kroner fordelt over 232 av landets kommuner.

Publisert: 26.mai.2017 10:00
Oppdatert: 26.mai.2017 12:38

Åtte av disse kommunene er på Romerike. Men dessverre, heller ikke i 2017 søker Eidsvoll kommune på disse midlene.

Mange tenker ikke over at barnefattigdom er stort problem i Norge. Allikevel er dette noe som angår oss alle. Vi bor alle i lokalsamfunn hvor enkelte barn ikke har de samme mulighetene som resten. Derfor er jeg utrolig glad for at H/Frp-regjeringen har styrket arbeidet mot barnefattigdom de siste fire årene. Men allikevel svært skuffet over ikke å se min egen kommune på søknadslisten i år heller.

Ifølge Ragnvald og Svein Holst-Larsen, som ble intervjuet av Eidsvoll Ullensaker Blad for en tid tilbake, er det over 100 familier i Eidsvoll som ikke har penger til å kjøpe mat. I disse familiene er det sikkert også mange barn. Jeg blir rørt og imponert over matutdelingen til far og sønn Holst-Larsen. Samtidig kan det ikke være noe tvil om at å hjelpe de som sliter mest, ikke kan være et ansvar for frivilligheten alene. Jeg forventer at ordføreren og det politiske lederskapet i Eidsvoll gjør som andre kommuner, og søker om de midlene som er mulig for å kunne gi barn fra fattige familier i vår kommune mulighet til fritidsaktivitet og gode hverdagsopplevelser. Mange kommuner søker om midlene i samarbeid med lag og foreninger innenfor frivilligheten. Det kan gjøres i Eidsvoll også.

Alle barn fortjener en god oppvekst, der de har de mulighet til å delta på ulike ferie- og fritidsaktiviteter. Ingen barn skal måtte føle seg utenfor, og tenke at de ikke skal få de samme muligheter som resten av klassen. Det er over 98 000 barn som lever i lavinntektsfamilier i Norge i dag. Barnefattigdom angår oss alle!

Tildelingen gjennom ordningen mot barnefattigdom er bare ett av flere tiltak mot barnefattigdom som Høyre i regjering har satset på. Vi har blant annet innført rimeligere barnehageplass for familier med lav inntekt, en nasjonal ordning med gratis kjernetid i barnehagen for alle barn i familier med lav inntekt fra de er tre år og høyere skolestipend for familier med lav inntekt. For meg er det viktig at vi fører en politikk der vi bistår barna på deres egne premisser til rett tid. Jeg er derfor stolt over å representere et parti som tar barna på alvor, og således investerer i det som er vår felles fremtid.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no