24. apr
«Nå må vi sette inn tiltak, ikke ta de bort ellers får det store konsekvenser for ungdommene i bygda vår.»
 
Bekymret for ungdommen
Eidsvoll Ap ser med stor bekymring på de økende problemene rundt ungdom i kommunen vår. Det er tydelig at ungdom både kjeder seg og trenger hjelp og da må vi politikere på banen.

Publisert: 27.des.2017 12:00
Oppdatert: 21.des.2017 11:36

Den siste tiden har vi hørt om alt fra brannstiftelse, knivbruk, slåsskamper og sykkeltyverier. At utekontakten i Ullensaker ber oss kommunene ta tak, lytter vi på.

I 2017 har vi ansatt flere medarbeidere i barnevernet, flere helsesøstre på skolene, innført sommerjobb for ungdom og gitt penger til fritidsaktiviteter for ungdom. Dette fordi vi vil forebygge en dårlig utvikling og gi gode tilbud til barn og unge som sliter.

Med vårt budsjettforslag for 2018 fortsetter vi i posisjonen i samme retning med forebygging og tidlig innsats for barn og unge. Ved å ansette helsesøstre for 0–5 år vil vi gi bedre oppfølging fra tidlig alder, eventuelt kunne sette inn tiltak. Ved å ansette skolemiljøarbeidere, gi mer penger til fritidsaktiviteter og ansette barne- og ungdoms psykolog, kan vi hjelpe flere unge før de havner i rus, psykiatri eller kriminalitet.

Det bekymrer oss at de borgerlige ville kutte i alle disse tiltakene og i tillegg øke prisen på SFO med 3000 kroner i året pr. barn. Dette i tillegg til at de i regjering har økt barnehageprisene. Det er usosialt og vil føre til at flere ikke har råd til å ha barna i SFO.

Vi er også glad de borgerlige ikke fikk flertall for å kvitte seg med Søndre samfunn hvor ungdommene har laget seg en kjempe fin kafé og hvor de nå begynner å få til felles aktiviteter. Arbeiderpartiet vil bygge et nytt Søndre Samfund som skal ha plass til aktiviteter og forsamlingslokaler.

Nå må vi sette inn tiltak, ikke ta de bort ellers får det store konsekvenser for ungdommene i bygda vår. Det er billigere for samfunnet å forebygge enn å reparere.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no