18. jul
SATSER: – Billettinntektene er viktige for å gi et godt kollektivtilbud og ikke minst for at vi fortsatt skal utvikle tilbudet, skriver fylkesvaraordfører Lars Salvesen.
 
Billigere kollektiv-trafikk for barn og unge
Kollektivtrafikk: Barn under 6 år får kjøre gratis buss og ungdom betaler barnebillett frem til fylte 18 år.

Publisert: 11.jan.2019 13:30
Oppdatert: 11.jan.2019 13:37

Fra og med 27. januar endrer kollektivselskapet Ruter bussprisene i Oslo og Akershus. Prisene øker med 2,8 prosent, men for barn og unge blir det gratis og billigere.

Billettinntektene utgjør halvparten av Ruters samlede inntekter, og går i sin helhet tilbake til utviklingen av kollektivtilbudet i Oslo og Akershus. Billettinntektene er viktige for å gi et godt kollektivtilbud og ikke minst for at vi fortsatt skal utvikle tilbudet.

For voksne justerer man prisene våre i tråd med kostnadsutviklingen i samfunnet for øvrig. Ruter fikk økt tilskudd fra Oslo kommune og Akershus fylkeskommune for å øke tilbudet i 2018, og vil øke dette enda mer i 2019 slik at kundene får et enda bedre kollektivtilbud. For voksne er tilbudet er viktigere enn prisen.

Ønsker å satse

Akershus KrF ønsker å satse på barn og ungdom og utvider derfor rabattene. Gratis kollektivreiser frem til skolealder og halv pris frem til du er 18 år er en gladsak for foreldre og ungdommer, - Det er et mål at veksten i persontrafikken skal tas med sykkel, gange og kollektivtrafikk. For å nå dette målet, bør barn og ungdom tidlig oppleve bruk av kollektivtransport som et naturlig valg, og noe de tar med seg inn i voksenlivet.

Jeg er derfor svært glad for at nedre og øvre aldersgrense endres nå for barn og ungdom. Barn under 6 år vil reise gratis, mens ungdom under 18 år vil reise med barnebillett.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no