16. jul
BILLETT: «Pris er viktigere for ungdom enn for andre reisende ved valg av transportmiddel», skriver Tonje Brenna (Ap). Foto: Magnar Haraldsen
 
Billigere månedskort for ungdom
PRIS: Ap vil ha billigere kollektivtrafikk for ungdom.

Publisert: 03.jan.2018 19:00
Oppdatert: 03.jan.2018 13:05

Gode reisevaner læres tidlig. Derfor foreslo Arbeiderpartiet ved årets budsjettbehandling i Akershus fylkesting å sette ned prisen på månedskortet på kollektivtrafikk for ungdom. Vi ønsker å innføre ett felles ungdomskort for Oslo og Akershus til 250 kroner i alle soner.

Pris er viktigere for ungdom enn for andre reisende ved valg av transportmiddel. Derfor mener Arbeiderpartiet billigere kollektivtrafikk er en riktig prioritering for å gi alle unge under 20 år muligheten til å velge et miljøvennlig transporttilbud.

I dag koster det et månedskort mellom 354 og 554 kroner for ungdom i Akershus avhengig av hvor man bor og reiser. Arbeiderpartiet mener det bør innføres et felles kort for hele Oslo og Akershus, slik at unge i Akershus gis bedre mulighet til å bruke kollektivtrafikk også på lengre reiser.

Dessverre ble vi nedstemt av de borgerlige med Høyre og Frp i spissen. Arbeiderpartiet kommer imidlertid ikke til å gi oss. Vi vil de neste årene fortsette å jobbe for at kollektivtransport skal bli mer attraktivt å benytte.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no