25. jun
 
Ble gjort i feil rekkefølge
LEDER: Etter at hun i 16 år pliktoppfyllende har gått til jobben på Vilberg kompetansesenter for helse og omsorg, fikk Lone Smeby Christensen i sommer beskjed om at det ikke lenger er behov for henne.

Publisert: 01.aug.2017 13:30
Oppdatert: 02.aug.2017 11:42

Historien som startet med et leserbrev fra Lone til EUB, har vakt nasjonal oppsikt. De tre artiklene som så langt er skrevet om saken, er lest mer enn 70.000 ganger på eub.no. På Facebook har de samme artiklene nådd mer enn 100.000 personer. Reaksjonene har vært mange. Fra hele landet. Et advokatfirma i Oslo har tilbudt seg å ta saken videre.

Det er lett å forstå hvorfor oppsigelsen engasjerer. Å frata en 41 gammel kvinne med Downs syndrom jobben sin, uten å ha et nytt tilbud klart til henne, framstår som unødvendig brutalt.

I ettertid sier ordfører John-Erik Vika til EUB at Lonenå har fått tilbud om ny jobb i kommunal regi. Hadde man gjort ting i mer riktig rekkefølge, hadde dette kanskje vært en ikke-sak. Tilbudet om ny jobb burde ha ligget på bordet da den første beskjeden kom – nemlig at jobben på Vilberg kompetansesenter nå blir borte.

Det er heller ikke så lett å bli klok på hvorfor Lone mister jobben. Begrunnelsen fra ledelsen ved Vilberg kompetansesenter er vag og byråkratisk. Vi har forståelse for at kommunen ikke ønsker å diskutere alle sider ved en ansettelse i full offentlighet, men dette er en spesiell sak, og det er også tydelig at man ikke har klart å formidle endringene til Lone på en god måte. Og det er kanskje her den største feilen har skjedd.

RETTELSE: Avsnittet som Lones lønn er fjernet, da Lone aldri har vært ansatt på Vilberg kompetansesenter.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no