18. jul
 
Bredere studietilbud på distriktsskolene
LESERBREV. Fylkesrådmannen foreslo i årsbudsjettet for 2017 å fjerne ordningen for ekstra midler til å sikre en bred fagprofil på distriktsskolene.

Publisert: 15.jun.2017 14:48
Oppdatert: 15.jun.2017 14:48

Fylkestinget vedtok derimot å opprettholde ordningen og ba om en sak på hvordan midlene kan brukes for å sikre at distriktsskolene kan tilby et bredt spekter av utdanningsprogram til ungdom i nærmiljøet. Det ble satt av tre millioner til dette. 

Skoler i sentrumsnære områder, ofte med et bedre kollektivtilbud enn distriktsskolene, kan ha et sterkt konkurransefortrinn. De har også et bredere tilfang av mulige søkere. I Akershus har vi fritt skolevalg. Dette gjør at elevene kan velge hvilke skoler de ønsker å gå på, hvor som helst i fylket. Men elevene kan også ønske å gå på en skole som er nært der de bor. Elevene i videregående skole er ofte travle og engasjerte ungdommer. Da må vi som skoleeiere gi de muligheten til å ha kort reisevei til og fra skolen. Dette muliggjør vi gjennom å opprettholde en bredere fagprofil på distriktsskolene. Samtidig sørger vi for at opplæringen man får i Akershus-skolen er god. Midlene til distriktsskolene kan brukes til å opprettholde et bredt nok tilbud. Det kan for eksempel være en ekstra programfaglærerressurs for å kunne tilby en halv klasse innen et programfag. Yrkesfagene er spesielt utsatt, da det er små klasser og få plasser. Men yrkesfagene er veldig viktige. Vi utdanner fremtidens tømrere, bilmekanikere og helsefagarbeidere. Elever som vi sårt trenger i fremtiden. 

Senterpartiet er glad for at fylkestinget har vedtatt at distriktsskolene kan ha en bredere vifte av utdanningsprogram/programområder enn sentralt beliggende skoler. Distriktsskolene trenger et bredt tilbud som er attraktivt for elevene i lokalmiljøet, noe Senterpartiet vil fortsette å legge til rette for.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no