20. okt
PÅ FERIE: Toril K. Altenborn er på ferie når Eidsvoll-budsjettet skal vedtas, men hun stiller seg 100 prosent bak forslaget Ap, Sp og SV legger fram. Foto: Jan Arne Sandholtbråten
 
Som de fleste veit er jeg motstander av å innføre eiendomsskatt i Eidsvoll
Budsjett og eiendomsskatt i Eidsvoll.

Publisert: 25.nov.2017 09:00
Oppdatert: 24.nov.2017 13:39

Jeg lar meg heller ikke styre av den «partipisken» som enkelte har henvist til, heller ikke denne gangen.

Når det er sagt, så ønsker jeg heller ikke å være med på å «skjære ned/legge ned» gode tilbud til våre innbyggere slik vi var nødt til å gjøre for å komme ut av Robek-lista i 2014/2015. Det tar lang tid å bygge opp igjen gode tjenester når de først er lagt ned, og belastningen på de ansatte blir stor, noe som igjen kan føre til at sykefraværet går opp, samtidig som at usikkerheten blant de ansatte vokser. Dette vil også ha mye å si når vi skal rekruttere/ansette nye medarbeidere til utlyste stillinger. Som politikere har vi mange ansvarsområder å ivareta. Et av dem er rollen som arbeidsgiver. Et annet er ombudsmann for velgerne.

Med ganske små og få unntak driver Eidsvoll kommune effektivt og på lovens minimum. Dersom man skal kutte i tjenester, risikerer man å fjerne miljøarbeidere innen skole som gjør et viktig forebyggende ungdomsarbeid. Feiring skole lever utrygt, oppbyggingen av hjemmebaserte tjenester og helsesøstertjeneste kan bli reversert, bygningsvedlikehold og vegvedlikehold kan forfalle.

Jeg tror ikke velgerne ønsker en utvikling av lokalsamfunnet der det ikke satses på forebyggende arbeid, på kulturtilbud og det som gir trygghet for innbyggerne.

Vi har nå kommet opp i en situasjon der det ser ut til at vi både må innføre eiendomsskatt og samtidig kutte noe i tjenester.

Bakgrunn for dette er delvis behov for investeringer innen barnehage, skole og helse- og omsorg for innbyggerne, og dels at vi ble budsjettaper i Akershus i høstens statsbudsjett.

Hadde de borgerlige hatt gode, «spiselige» løsninger, kunne de ha vært et alternativ, men det budsjettforslaget de fremmet i formannskapet for å unngå eiendomsskatt, er overhodet ikke noe godt alternativ.

Jeg har tatt et av mine vanskeligste valg som politiker og det var tungt, men jeg ser ingen annen utveg for å beholde tjenesteproduksjonen på et nivå vi kan leve med. Derfor stemte jeg for budsjettforslaget, med eiendomsskatt fra 2019, som Ap, Sp og SV la frem for formannskapet i møte 21. november 2017.

Så kan vi håpe på at det nye finansutvalget finner gode løsninger før vi skal legge budsjettet for 2019.

For at det ikke skal bli mer snakk om partipisken: Jeg har ferie i uke 50 og vil derfor ikke være til stede i kommunestyremøte der budsjettet blir endelig vedtatt, men jeg stiller meg 100 prosent bak det som Ap, Sp og SV legger fram.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no