23. jul
Feiring fra lufta. Foto: Knut Øsmundset
 
Bygda som ikke glømmer at det snart er jul…
Det bakes og steikes, strikkes og sys, toves og spikkes i Feiring om dagen. Bygda gleder seg til jul.

Publisert: 28.nov.2017 15:00
Oppdatert: 28.nov.2017 12:10

Julemarkedet på Fløygir første helga i advent er blitt en førjulstradisjon for bygdefolk og utabygdinger. Når lysa tennes både utafor og inne på samfunnshuset, tennes samtidig et håp i mørketida. Folk ønsker hverandre god jul og håper at det blir nettopp det. Mellom julegraner og fuglenek ute ved salgsbodene, veit folk samtidig at ryktene går om salg av mer enn som så i Feiring.

Nedleggelse og salg av Feiring skole, islegging av planene om rehabilitering av aldersheimen til omsorgsboliger, ja, salg av hele sulamitten! Før var det sparekniven som vart brukt når noe skulle kuttes i budsjettet. Forslaget om nedleggelse av skolen har dukka opp år etter år og blitt reine tradisjonen i førjulstida… Nå er sparekniven bytta ut med… ØKS! Det skal hogges denne gang. Hogges helt reint.

Det er rart med tradisjoner… Noen går visst hånd i hånd… I desembermørket står bygdefolket og lurer på om hjertet i bygda, ja det er skolen … for der er alle unga våre, skal hogges ned med et arrogant, politisk pennestrøk. Men vi kommer til å kjempe med nebb og klør, for som ei mor bryr seg om ungen sin, bryr bygdefolket seg om hjemplassen sin og framtida til unger og eldre, familier og enslige.

Med et innstendig førjulsønske om ei god budsjettbehandling, oppfordrer jeg politikerne om å være sitt samfunnsansvar bevisst og sitt sete i kommunestyret verdig. Kommunevåpenet for Eidsvoll har bilde av ei skålvekt. Skålvekta er et gammelt rettferdighetssymbol og viser til Eidsvolls historie med Eidsivating gjennom 600 år.

En setter i anstendighetens navn IKKE nedleggelse av Feiring skole opp mot innføring av eiendomsskatt i Eidsvoll. Det får væra måte på hva en drar fram på slaktebenken i førjulstida! Det kalles skam og er sjikane mot lokalbefolkningen i Feiring som har jobba for bygdeutvikling og framtidstru i årevis.

Og i det jeg fester tversoversløyfa i skjortekragen på guttungen som skal på julefest på skolen, hamrer bygdehjertet ekstra hardt…

LES OGSÅ: Noen av oss - sånn cirka 1000 mennesker - har valgt å bo i Feiring

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no