22. apr
 
Bygg i tre
MENINGER. I avisa Klassekampen, «Venstresidas dagsavis», for 17. juni, leser jeg om hvor viktig det er for klimaet at vi bygger mer i tre.

Publisert: 23.jun.2017 11:48
Oppdatert: 23.jun.2017 14:41

Trehus lagrer CO₂ langt bedre enn hus bygd i andre material. Derfor heter det i Klassekampen blant annet: «Kommunane sit på nøkkelen for å få bygd mer i tre i Noreg.»

Uten at jeg skal tro at dette er særdeles framtredende tanker i Arbeiderpartiet, leser jeg òg i samme nummeret av Klassekampen at «Ap vil stoppe steinørken». Byrådslederen i Oslo, Raymond Johansen, vil at en ny regjering skal endre planene om regjeringskvartalet fra å bli en «steinørken». «Dette er en beslutning som om kort tid vil være helt irreversibel. Det nye regjeringskvartalet kommer til å prege sentrale deler av Oslo sentrum i hundre år framover», sier han til avisa.

«Kommunane sit på nøkkelen for å få bygd mer i tre i Noreg». Dette gjelder ikke minst Ullensaker, der det for tida foregår det likevel mye byggevirksomhet, ikke minst på Kløfta og Jessheim. Her òg kan vi bidra positivt til å bedre klimaet ved å bygge langt mer i tre.

Jeg vil derfor oppfordre våre politikere, arkitekter og andre involverte i å ha dette i tankene når de planlegger framtidig byggevirksomhet hos oss, og sånn bidra positivt til å spare klimaet. Det vi i Ullensaker har å bidra med til klimaet i hele verden, er kan hende lite, nesten som et null å regne. Likevel er det en kjent sak at «mange bekker små gjør en stor å». Det er ikke noen unnskyldning for oss at vi er små og betyr lite i den store sammenhengen.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no