23. jul
 
Bygg ny skole
LESERBREV. Eter at politikerne i Eidsvoll blei enige om, raskt og greit, å bygge ny baneskole på Tynsåkjordet nord for Sundet, er det kommet opp vektige motargumenter mot planene.

Publisert: 20.apr.2017 10:37
Oppdatert: 20.apr.2017 10:39

Hovedtyngden i argumentasjonen går naturligvis på at det er riv, ruskende gæli å bruke Tynsåkjordet til skoleformål. På det 40 dekar store jordet dyrkes det mat! I kommunestyret i Eidsvoll fikk et forslag fra Senterpartiet og SV enstemmig flertall for å bruke jordet til skoletomt, men samtidig å vurdere (?) kompenserende tiltak.

Kompenserende tiltak? Det, sier hele kommunestyret, betyr at kommunen skal vurdere nydyrking i samme størrelse som det som forsvinner på Tynsåk, samt flytting av matjorda. I Norge bygges matjorda ned til bolig- og andre formål i foruroligende grad. Hvor skal matjorda på Tynsåkjordet flyttes? spør jeg. Og hva vil noe slikt koste? 50–60 millioner?

Nå anføres det fra politikere at det vil koste 50–60 millioner mer å bygge skolen et annet sted, for eksempel på nåværende skoleområde.

Ja, bygg et annet sted. Ikke bygg skole på dyrka mark. Vi må jo ha mat!

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no