25. apr
IKKE FOR HØYT. «De kaller det signalbygg. På landsbygda kaller vi dette «silobygg» selv om det er ment å hus mennesker», skriver Arne Halvorsen. Planskisse for Rubis
 
Byggehøyder i Eidsvoll sentrum
LESERBREV. Vi ser gjerne at Bjørn Dæhlie og andre bruker Sundet som utbyggingsområde for sine prosjekter. Det gir positive effekter for oss alle.

Publisert: 07.jun.2017 18:00
Oppdatert: 10.jun.2017 09:25

Fellesskapets utfordringer med all infrastruktur, som vei, vann, avløp, strøm, barnehager, skoler, sykehjem med mer kan vi løse. De kommunale organene/politikerne er satt til å bestemme for oss i fellesskap hva og hvordan det skal bygges ut.

FLOM

Områdene i Sundet har blitt utsatt for flom og kommer også i framtiden til å få noen flomtopper. Reguleringsmyndighetene i kommunene har fått innspill fra forsikringsselskapene og staten at de må ta hensyn til dette når de tillater nybygging. For det er vi alle som får regninga når det går galt gjennom økte forsikringspremier.

Forsikringsselskapene har begynt å sende regninger til kommuner som ikke følger opp dette når det går galt.

MAKSHØYDER

En del arkitekter har fått for seg at det er fint med ett høyt bygg blant lavere boligblokker. Ser at dette er foreslått både på Lundsjordet og nå i Sundet. De kaller det signalbygg. På landsbygda kaller vi dette «silobygg» selv om det er ment å hus mennesker.

Dette passer ikke på landsbygda. Blokker på fire til maks seks etasjer er mer enn nok. Vi trenger ikke flere «silobygg» inne blant boligene.

Reguleringsmyndighetene må nå ivareta fellesskapets beste ikke gjøre knefall fra utbyggere for å tjene mest mulig penger.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no