18. jul
SKATTE-NEI: Jens Petter Jensen vil ikke la seg kneble i debatten om eiendomsskatt i Eidsvoll.
 
Demokratisk rett til å offentlig si sin mening
Lever godt med at lederen for Eidsvoll Arbeiderparti har mistet respekten for dem.

Publisert: 14.feb.2018 17:00
Oppdatert: 14.feb.2018 14:13

Rørlegger, fagforeningsleder og partiformann i Eidsvoll Arbeiderparti hadde tirsdag den 6. februar et leserinnlegg i EUB hvor han skriver at han har mistet tilliten til fagforeningstillitsvalgte og arbeiderpartimedlemmer som ikke møter på partimøter og samtidig gir offentlig til kjenne en vurdering av eiendomsskatten som ikke er i samsvar med Arbeiderpartiets syn.

Det kan nok være mange årsaker til at jeg ikke deltar på disse møtene, men det fratar meg ikke min demokratiske rett til offentlig å gi uttrykk for mine meninger og oppfatninger om denne viktige saken.

Mitt standpunkt til eiendomsskatt er også forankret i en sosialdemokratisk holdning om at enhver skattebetaler skal betale skatt i samsvar med sin økonomiske evne/inntekt. Dersom det offentlige mangler økonomiske evner til å skape nødvendig sosial sikkerhet for sine innbyggere, bør den ordinære skatten økes. Den er basert på den enkelte skattebetalers økonomiske evne/inntekt.

Ettersom Brenden etterlyser respekt for politiske vedtak, hadde det kanskje vært rimelig å forvente at han og partiet hadde avventet den nedsatte finanskomiteen sitt arbeid med effektiviseringstiltak med formål å unngå eiendomsskatt. Men nei, Eidsvoll Arbeiderparti signaliserer allerede nå at eiendomsskatten skal innføres.

Før sist kommunevalg gikk Arbeiderpartiets to fremste representanter ut i lokalavisen og signaliserte at denne skatten ikke ville bli innført i kommende fireårsperiode. Seinere har det blitt sagt at eiendomsskatten vil bli øremerket viktige investeringstiltak. I Brenden sitt leserinnlegg åpner han for at skatten også skal bli brukt til drift.

Jeg og sikkert mange med meg lever godt med at Brenden har mistet respekten for oss og at vi står i fare for å miste statusen som «kamerater» (hva nå det en må bety), dersom vi benytter oss av vår demokratiske rett til offentlig å tilkjennegi vår mening – sjøl om den ikke samsvarer med hva Eidsvoll Arbeiderparti mener. Kanskje Brenden burde være mer opptatt av hva de cirka 3000 som stemte Arbeiderpartiet mener om partiets valgløfter og iveren etter å innføre eiendomsskatt, og Brendens forsøk på å innskrenke fagorganiserte og partimedlemmers anledning til å være uenig med partiet.

Eidsvoll Arbeiderparti trenger flere stemmer enn de cirka 40 medlemmene som møter opp på partimøter skal de vinne neste valg.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no