23. apr
ARBEIDSLIV: I fjor var det Gaute Heimholt fra Kiwi Eidsvoll som gikk seirende ut, og til høsten kan det være din leder som følger i hans fotspor, skriver NAV-lederne på Øvre Romerike.Arkivfoto
 
Derfor trenger vi rause sjefer
INKLUDERING: NAV-kontorene på Øvre Romerike søker ledere som ønsker mangfold og som våger å gi mennesker en sjanse.

Nesten 15.000 mennesker på Øvre Romerike står helt eller delvis utenfor arbeidslivet på grunn av helseproblemer eller arbeidsledighet.

Å stå utenfor arbeidslivet betyr å ikke tilhøre et arbeidsmiljø, ikke ha kollegaer, ikke ha arbeidsoppgaver og ikke få bidra til fellesskapet.

UTENFOR ARBEIDSLIVET

En ung kvinne vi har snakket med har stått mange år utenfor arbeidslivet på grunn av helseutfordringer.

Hun har nå fått praksisplass etter et samarbeid mellom NAV og arbeidsgiver. Hun forteller at det å være i jobb gjør at hun opplever å høre til, at hun blir sett på og møtt som et menneske som får det til. Dette betyr mye for henne. Hun sier hun ikke kommer på arbeidsplassen med en annen bekledning enn sine kollegaer. Og at kundene ikke ser på henne som en person med utfordringer. «De ser meg som en normal person i arbeid og stiller like krav til meg som til alle mine kollegaer. Kundene vet jo ikke at jeg ikke er der hver dag,» forteller hun. Hun kjenner en utrolig ro og glede over å få lov til «ikke å ha utfordringer» når hun er på jobb. «Med riktig tilrettelegging er jeg i stand til å være et produktivt medlem av samfunnet og det er jeg så takknemlig for», sier hun.

Denne historien forteller oss blant annet at selv om man har nedsatt psykisk helse, lite utdanning, språkutfordringer eller andre vansker, så betyr ikke det at man ikke kan eller har lyst til å bidra.

INKLUDERINGSDUGNAD

I sommer kickstartet regjeringen en inkluderingsdugnad. Regjeringen ønsker at norske bedrifter ansetter en som ellers ville havnet nederst i søkerbunken og anbefaler at bedrifter inngår rekrutteringsavtale med NAV.

For å få til dette er vi avhengig av sjefer, ledere og arbeidsgivere som tør å gi mennesker en sjanse og som møter en som er annerledes enn dem med nysgjerrighet.

PÅ JAKT ETTER LEDERE

Derfor er vi i NAV på Øvre Romerike igjen på jakt etter ledere som våger å gi mennesker sjansen. I fjor var det Gaute Heimholt fra Kiwi Eidsvoll som gikk seirende ut, og til høsten kan det være din leder som følger i hans fotspor.

Vi i NAV vet at mange ledere på Øvre Romerike er gode på inkluderende rekruttering, har mot til å ansette dem med hull i CV-en og har evne til å skape et godt og inkluderende arbeidsmiljø.

DEN RAUSESTE SJEFEN

Gjennom «Den rausete sjefen» ønsker NAV å vise fram lederne og arbeidsgiverne som setter inkluderende rekruttering høyt og som vil inspirere andre til å tenke utradisjonelt når de ansetter. Hva er en raus sjef? For oss er det en som har tillit til sine ansatte, og som klarer å romme mennesker og arbeidstakere som er annerledes, med ulik historie og bakgrunn, og som gjør sine ansatte gode. Kjenner du en sjef som dette? Nominer ham eller henne på www.facebook.com/rausesteovre.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no