19. jul
Sigmund Kristoffersen, leder i Pensjonistforbundet Akershus. Foto: John Granly

 
Det digitale klasseskillet
LESERBREV. Utbetalingsmeldingen fra Nav forsvant i desember for alle alderspensjonister og uføretrygdede. Det er Pensjonistforbundet særdeles lite fornøyd med. Vi har tatt opp saken med politikerne, og i denne saken gir vi oss ikke!

Publisert: 06.mar.2017 11:33
Oppdatert: 08.mar.2017 18:37

Vi mener at innbyggerne i Norge skal behandles med respekt av det offentlige. Det er fortsatt svært mange pensjonister som ikke har PC, nettbrett eller smarttelefon.

Er det verdig at eldre skal gråte på telefonen? At de skal føle seg maktesløse? Sinte?

Beslutningen om ikke å sende utbetalingsmeldinger fra Nav på papir har satt sinnene i kok hos svært mange pensjonister her i Akershus. Nav har brukt et «prokuratorknep» og definert utbetalingsmeldinger som «ikke viktige». Denne ufine handlingen gikk flertallet fra H, FrP, KrF og V i Stortinget god for, da saken var til behandling 16. desember i fjor.

LES OGSÅ: Vi gruer oss til at brevgiro forsvinner sammen med FM-radioen

- See more at: http://www.eub.no/kultur/vi-gruer-oss-til-at-brevgiro-forsvinner-sammen-med-fm-radioen#sthash.ShZfIBsH.dpuf

En av dem som har vært i kontakt med oss i Pensjonistforbundet er en mann på 70 år. Han har blitt rammet av hjerneslag på høyre side, noe som gjør at han sliter med å skrive tall. Dermed gir det ikke mening for ham at en ansatt hos Nav kontaktsenter kan lese opp tallene om utbetalt pensjon, skatt og annet som sto på utbetalingsmeldingen. Når heller ikke han får unntak fra Navs digitaliseringsprosjekt, hvem skal da få det?

Pensjonistforbundet har mottatt en rekke henvendelser fra fortvilte pensjonister som føler seg overkjørt av byråkratiet. Og svært mange snakker på vegne av mor eller far, nabo eller slektning som i en alder av 85 til 95 år ikke har PC, og som nok aldri vil verken få eller forstå å bruke data. Dette er personer som i tillegg til alder, gjerne også har nedsatt hørsel, noe som gjør opplesning av tall fra en Nav-ansatt til et tøvete alternativ.

Landsstyret i Pensjonistforbundet har i en enstemmig uttalelse bedt om at det må være anledning å fortsatt få utbetalingsmelding på papir for dem som ønsker det. Landsstyret ser at det er mye å spare for offentlige etater hvis de kan kommunisere med innbyggerne digitalt. Men det må være valgfritt for den enkelte innbygger om han eller hun vil ha kommunikasjon på nett eller papir.

På vegne av pensjonistene i Akershus ber jeg myndighetene besinne seg og la pensjonister som ønsker det få utbetalingsmelding på papir. 

Sigmund Kristoffersen, leder

Pensjonistforbundet Akershus

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no