18. jul
 
Det handler om å bry seg om
Eidsvoll Bygdekvinnelag vil enda en gang oppfordre alle til å markere 25. november som er Den internasjonale FN-dagen for avskaffelse av vold mot kvinner og jenter.

Publisert: 24.nov.2017 13:30
Oppdatert: 24.nov.2017 13:31

Eidsvoll Bygdekvinnelag vil enda en gang oppfordre alle til å markere 25. november som er Den internasjonale FN-dagen for avskaffelse av vold mot kvinner og jenter. Samtaler med venner og familie er en av flere måter å løfte fram dette viktige temaet. Mennesker over hele verden vil også markere dagen på forskjellige måter. En rød knapp på jakkeslaget viser at du er med i kampen mot vold mot kvinner.

Vold mot kvinner er aldri en privatsak, men et stort samfunnsproblem som må forebygges gjennom endring i holdninger og konkret handling. Det er en menneskerett å kunne våkne opp om morgenen uten frykt for vold og trusler. Likevel brytes disse rettighetene hver eneste dag og over hele verden. Hver tredje kvinne blir utsatt for seksuelle overgrep eller andre former for vold i løpet av livet. Overgrep og trakassering skjer i alle kulturer og sosiale lag mot så vel små jenter som voksne kvinner. Volden skjer i hjemmet, på gata, på arbeidsplasser og i krigene som pågår. Volden er fysisk, den er seksuell og den er psykisk.

Det handler om å orke å se og tørre å gripe inn. På denne måten kan vi alle bidra til at flere kvinner får et bedre liv. Mange liv kunne vært reddet hvis volden hadde blitt stoppet i tide. Alle som opplever vold eller ser andre bli utsatt for vold, må melde fra til politiet. Hvem du er og hvor du bor skal ikke ha betydning for hvor god beskyttelse du får. Romerike Krisesenter eies av 14 kommuner på Øvre og Nedre Romerike. Her kan kvinner som er utsatt for vold i nære relasjoner få hjelp.

Ifølge Verdensbanken er vold mot kvinner en omfattende global helsetrussel. De fysiske konsekvensene av vold hindrer kvinners fulle deltakelse i samfunnet, noe som igjen har samfunnsmessige konsekvenser og utgjør et direkte hinder for et lands økonomiske, politiske, samfunnsmessige og demokratiske utvikling.


 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no