19. jul
 
Det meste har endra seg på Jessheim, stedet er ikke til å kjenne igjen
Dynamiske Ullensaker.

Publisert: 20.mai.2018 11:00
Oppdatert: 18.mai.2018 13:57

Før i tida da «Totengjengen» reiste hjem i helga etter studier ved Universitetet i Oslo, betrakta vi Jessheim som en døsig «cowboylandsby» litt nord for Sinsenkrysset. En plass der vi stoppa folkevognbobla og strakk på beina før vi kjørte videre. Hva skjedde der, liksom?

På sykkeltur Eidsvoll–Jessheim–Gardermoen–Sessvollmoen-Råholt dukka faktisk noen minner opp: Festen på utestedet Kjellern etter endt rekruttskole på Sessvollmoen, kvelden før overføring til resterende militærtjeneste i H.M. Kongens Garde. (Mener å huske at dørvakta på utestedet var usedvanlig raus den gangen…) Det meste har endra seg på Jessheim, stedet er ikke til å kjenne igjen, og min filosofi er at forandring og dynamikk fryder. Debatten i lokalmiljøet har dreid seg mye om hvordan en kan balansere økonomisk vekst og miljøhensyn. Noen er skeptiske til den rivende utbygginga som har skjedd, og det er forståelig.

Brundtlandrapporten fra 1987 argumenterte for en positiv sammenheng mellom vekst og miljø. I dag veit vi at grønn vekst tufta på ny teknologi og smarte løsninger ikke går på bekostning av bærekraft. Dessuten må dialogen mellom utbyggerne og politikerne være til stede.

Filosofen Heraklit hevda–populærvitenskapelig forklart–at alt er i forandring, («Phanta Rhei.») En ting er sikkert: Jessheim er ikke til å kjenne igjen fra «ekspedisjonene» dit på det frigjorte 70-tallet. Stedet er ikke lenger en liten, homogen utkantprovins. Det meste var faktisk ikke bedre før i tida, tvert imot. Nostalgi egner seg nok best i festlige sammenkomster. Likevel – den gule KP-C blokka på Sessvollmoen er akkurat den samme som for 42 år sida.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no