18. jul
FORNØYD. Digital alarm kan aldri erstatte besøket Bjørg Vikne Dæhlie får av Grete Valberg, men hun er fornøyd med at trygghetsfølelsen økes.
 
Digital trygghet
LEDER. La oss slå fast med en gang. Digitale og tekniske løsninger kan aldri erstatte den menneskelige omsorg.

Publisert: 06.apr.2017 21:30
Oppdatert: 06.apr.2017 21:41

Med dette som bakteppe kan man se positivt på løsningen med digital trygghetsalarm som nå rulles ut på Øvre Romerike. Dette er bruk av ny teknologi på best mulig måte. Den gir økt trygghet, ikke bare i hjemmet til den enkelte, men også når brukerne er utenfor hjemmet, rett og slett hvor som helst. Mobilt sendes signalet til hjemmetjenesten og brukerne får kontakt både via signaler og ved direkte tale.

Dette er et godt hjelpemiddel for samfunnets og brukernes ønske om å bo lengst mulig i sitt hjem. Denne nye alarmen vil ikke erstatte nødvendige besøk av hjemmetjenestens ansatte når det gjelder å yte praktisk hjelp til medisiner, renhold, mat også videre, men det vil avgjort både effektivisere hjelpen og øke tryggheten for den enkelte bruker.

Det siste er viktig. Mange som svekkes når de blir eldre, føler at tryggheten er noe av det viktigste i livet. De må vite at de kan få hjelp om noe inntreffer. Mange vil av denne grunn heller bo i en institusjon eller et bofellesskap i stedet for å bli boende i ensomhet i sitt eget hjem. En slik trygghetsalarm som nå kommer er en mulig faktor for forlengelse av livet i hjemmet.

Vi må likevel advare mot at digitale løsninger tar over i for stor grad. Fortsatt er omsorg et yrke mer for mennesker enn for små duppeditter. Besøkene i hjemmet kan aldri erstattes av mobile digitale enheter, men kan tilværelsen bli tryggere og bedre er det viktig at moderne teknologi tas i bruk.

LES OGSÅ: De eldre fårelektroniske dørlåser

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no