22. okt
Jens Petter Jensen er meget skeptisk ti eiendomsskatt.
 
Effektivitet og eiendomsskatt i Eidsvoll kommune
DRIFT: Blir Eidsvoll så effektivt drevet som administrasjon og posisjon hevder?

Publisert: 05.jan.2018 19:00
Oppdatert: 03.jan.2018 13:45

Både fra administrasjonen i Eidsvoll kommune og fra den politiske posisjonen blir det hevdet at Eidsvoll kommune blir så effektivt drevet at det underforstått ikke er mer å hente.

Det kan derfor være interessant å se hva Senter for økonomisk forskning (SØF) har utarbeidet for beregning av effektiviteten i kommunale tjenester. Metoden sier noe om den enkelte kommunes effektivitet i forhold til beste praksis innenfor et tjenesteområde og en gruppe av sammenlignende kommuner der den mest effektive får en effektivitetsverdi på 100.

                      2015       2016

Samlet                91          87
Barnehage         89          83
Skole                  93          92
Pleie og
omsorg               90          86

Tallene viser at effektiviteten for Eidsvoll kommune har gått ned fra 2015 til 2016 for disse viktige og kostnadskrevende områder.

Før disse områdene tilføres flere ressurser, bør effektiviteten gjennomgås og særlig når effektiviteten viser nedgang. Dobbelt så ille blir det dersom disse områdene får en kostnadsøkning uten effektivisering som skal finansieres gjennom eiendomsskatt.

Fra posisjonens talsmenn loves det at eiendomsskatt ikke skal overstige fem promille. Dette kommer fra de politikere som før siste kommunevalg lovet at eiendomsskatt ikke skulle innføres i denne valgperioden.

Tilliten og troverdigheten til disse politikerne er dessverre ikke lenger til stede.

Dersom posisjonen får sin vilje gjennom med innføring av eiendomsskatt og avvisning av alle forslag om effektivisering, innsparing og drøfting av nye driftsmodeller, vil Eidsvoll kommune snart kunne konkurrere om å bli blant de minst effektive kommuner.

Det er vel ikke denne måten å forvalte skattebetalernes penger på som skal belønnes ved neste kommunevalg.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no