19. jul
NYE PLANER. Det som var en ettertraktet campingplass for dem som ville ha kort veg til et fristed utenfor Oslo-gryta kan nå bli boliger.
 
Eks camping
LEDER. Vegen er ikke lang fra Oslo. Vi kan anta at det er cirka fem mil fra Oslo sentrum til Mogreina og dermed tidligere Hersjøen camping.

Publisert: 17.mar.2017 10:15
Oppdatert: 20.mar.2017 14:34

Den gang det var camping der, var det en idyll mange Oslo-boere benyttet seg av, nettopp fordi det var kort veg fra leiligheten i Oslo til idyllen ved Hersjøen.

Idyllen har forfalt. Campingvognene er flyttet, de små campinghyttene nærmest råtner på rot. Flystøyen har økt og området ligger innenfor en sone der det ikke anbefales utbygging. Det er også en utfordring at boligbygging i Ullensaker ønskes andre steder enn i Mogreina.

Området ligger der, akkurat nå, brakk. Det er en utfordring å finne bruksformål for området. I praksis har det bodd folk der før og vi aner at folk fortsatt vil bosette seg der om de får mulighet, til tross for flystøyen. Det viser seg at folk bryr seg mindre om støy enn ansvarlige byråkrater og politikere tror. Dessuten vil boligene kunne isoleres ekstra mot støy.

Å bruke området slik utbygger Daimio Eiendom ønsker er i hvert fall en mulighet. Det vil bli et fantastisk boområde for familier og vil styrke lokalsamfunnet i Mogreina, ikke minst skolen.

Det er ikke lett å være politiker i Ullensaker og si nei til slike planer. Men det er i politikernes makt å styre utviklingen både i Mogreina og andre steder. De kan styre boligbygging, som de kan styre andre samfunnsformål.

Vi registrerer at Frp-ordfører Tom Staahle slett ikke er negativ til utspillet fra eiendomsfirmaet. En del skjær i Hersjøen er det nok, men det gir kanskje ikke bølger store nok til å si nei på sikt.

LES OGSÅ: Vannkvaliteten i Hersjøen er ikke god nok

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no