18. aug
TURKAMERATER: Marit og el-sykkelen ute på eventyr.
 
El-frelst syklist: I love my bike
KOMMENTAR: #ilovemybike #sommersol #medvindihåret #el-sykkel #happiness #love. På Instagram er slik jeg vil beskrive forholdet til elsykkelen min.

Publisert: 21.mar.2018 15:00
Oppdatert: 24.mar.2018 09:08

I garasjen sto det to flotte sykler. Den ene blå, den andre hvit. Men ble de brukt? Nei da. Jeg kjøpte den hvite fordi den blå var for tung å sykle på. Men det var jammen den hvite, også – og det til tross for at den var utstyrt med x antall gir- og kombinasjonsmuligheter.

SYKKELFRELST PÅ PETERSPLASSEN

Det var under en jentetur i Roma jeg så sykkellyset. Vi sitter ikke stille på hotellet når vi er på byturer, vi jentene, og denne gangen bestilte vi Roma rundt på sykkel – elsykkel. Det ble en vendepunkt i livet, som ble lett å leve på sykkelsetet i Den evige stad. Utenfor Petersplassen ble jeg en nyfrelst el-syklist. Jeg forsto såpass at skulle jeg noen gang bli en syklist, måtte det være på en elsykkel.

Hjemme ble det elsykkel – på både meg og gubben. Skulle han ha en mulighet til å henge med i bakkene, måtte han også gå over til elektrisitet. Har vi noen gang angret? Ikke et sekund! Vi tar med sykkelen på hytta og sykler på fjellet, jeg har syklet rundt Hurdalssjøen og en vanlig sykkeltur rundt i hjemkommunen er nå blitt på flere mil. Jeg får trim og bilen får hvile i garasjen.

BEDRE MED TRIM ENN IKKE TRIM I DET HELE TATT

Det er mange forståsegpåere og blodtrimmere som fnyser av elsykkel og som mener at det ikke er ordentlig sykkel. De vet ikke hva de snakker om. En elektrisk sykkel har mange girmuligheter, og du kan velge hvor mye hjelp du vil ha fra batteriet. I bratte bakker, sånn som i Badebakken, velger jeg full guffe, mens på flate sletta, for eksempel over Dønnumskia, bruker jeg minimal batterihjelp. Det har blitt morsomt å sykle, og uten elsykkel, hadde i alle fall ikke jeg lagt ut på mange-mil-turer. All trim er vel bedre enn ingen trim, ikke sant? På toppen kommer sommervind i håret, solskinn og glede – får det blitt bedre, da?

Min sykkel går rundt seks mil på et fulladet batteri, og jeg må planlegge turen ut fra det. Jeg ønsker å sykle fra Eidsvoll til Jessheim og hjem igjen, men da trenger jeg å lade. Det er opprettet mange ladepunkter for elbiler, men ikke for sykler. Det bør komme om vi skal utnytte sykkelens potensial fullt ut.

Nå håper jeg bare at noen snart kan ta livet av vinteren slik at jeg kan sette i kontakten, lade batteriet, finne fram hjelmen og sykkelbuksa og el-sykle ut – om ikke i verden, så i alle fall på Romerike.

LES OGSÅ: Alt klart for sykkeltur

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no