23. mar
 
Elever fortjener å bli sett og få oppfølging
MENINGER. Alle elever fortjener å bli sett og få den oppfølgingen de trenger. Store klasser med få lærere gjør dette vanskelig, og fører til at mange faller utenfor tidlig. Skolepartiet KrF er garantisten for flere lærere i skolen.

Publisert: 28.jun.2017 13:37
Oppdatert: 28.jun.2017 13:40

KrF er ikke i tvil – læreren er skolens aller viktigste ressurs. Forskningen viser dette. Da må vi lytte når lærerne sier at store klasser gjør det vanskeligere å følge opp den enkelte elev. I dag varierer lærertettheten med over 300 prosent mellom sammenliknbare kommuner, og enda mer mellom skoler. Slike forskjeller truer hele prinsippet om en likeverdig skole for alle.

KrF har prioritert skole i hvert eneste budsjett, og nå vil vi lovfeste at det skal være maks 15 elever per lærer på småskolen, og maks 20 elever i 5.–10. klasse. Og vi står ikke alene. Både Utdanningsforbundet, Elevorganisasjonen og Foreldreutvalget for grunnskolen støtter oss i dette. Det vil gi flere lærere i Akershus.

Høyre og Frp mener at en lærernorm ikke vil ha effekt. De mener den største utfordringen er at dagens lærere ikke er gode nok. Men mastergrader hjelper ikke mot overfylte klasserom.

Å investere i flere lærerstillinger er ikke billig, men det er nødvendig. Derfor har KrF sikret 1,3 milliarder kroner til flere lærere i småskolen.

Flere lærere er det mest treffsikre for å hjelpe de mest sårbare elevene. I dag bruker vi 10 milliarder kroner i året på spesialundervisning, ifølge anslag fra Kunnskapsdepartementet. Samtidig viser forskningen at økt lærertetthet i den ordinære undervisningen reduserer behovet på den enkelte skole. Alle elever er unike, og individuell oppfølging er en viktig forutsetning for en skole der alle barn får oppleve mestring og lærelyst.

KrF er ikke bare et familieparti – vi er også et skoleparti. Nå går vi i front for å innføre en lærernorm – i tråd med kravet fra dem som kjenner situasjonen i norsk skole best. En stemme på KrF er en stemme på en skole der hver elev blir sett.

fylkesvaraordfører

Akershus fylkeskommune

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no