21. apr
Feiring aldershjem er foreslått solgt. Arkivfoto: Jan Arne Sandholtbråten
 
En belastning for Eidsvoll?
Eidsvoll kommune vil kanskje gå bedre økonomisk uten Feiring?

Publisert: 29.nov.2017 14:00
Oppdatert: 29.nov.2017 14:36

Det har kanskje vært noen økonomiske løft for kommunen etter at Feiring kommune, ufrivillig ble innlemmet i Eidsvoll kommune under Skei-komiteens sammenslåing av kommuner i Norge i 1964.

Det bør nevnes, at Feiring kommunen, hadde selv bygget Feiring skole i 1958 og da den sto ferdig, var det ingen gjeld å nevne, men kommunen hadde fortsatt 650.000 kroner på bok. (Veldig mye penger i 1964.)

Kommunen var også godt i gang med bygging av aldershjemmet da sammenslåingen var et faktum, men noen økonomisk byrde skulle det ikke være for Eidsvoll den gang.

Med rådmannens budsjett, ønsker man å legge ned det som gir grunnlag for at noen skal kunne bo i bygda Feiring. Skolen legges ned fra 2019?

Aldershjemmet er allerede lagt ned, men er ved tidligere kommunevedtak, gitt klarsignal for å bygges om til omsorgsboliger. Nå vil rådmannen kvitte seg med «hjemmet», ved å selge huset, til hva?

Men er det slik å forstå, at skatteandelen fra Feiring er så ubetydelig for kommunen, at det heller ville være en lettelse om Feiring ble «fjernet fra kartet»?

Det finnes løsning for kommunen når det gjelder den økonomiske byrden med Feiring! For en god del år tilbake, tilhørte deler av Feiring, Østre Toten kommune. Så jeg anbefaler feiringene å søke om å bli lagt til Østre Toten.

Det er allerede god kontakt mellom Feiring og Toten. Det er for eksempel fantastisk god kollektivforbindelse til både Skreia og Gjøvik, sammenlignet med Eidsvoll sentrum og Råholt. Har du ikke bil selv og kan kjøre, er det tilnærmet umulig med legetimer og handleturer til sørbygda Eidsvoll.

Dette ville bli en stor økonomisk lettelse for Eidsvoll kommune, og ikke ha «Feiring og drass på»?

Men, for å være ærlig, og det skal man jo være! Så er min mening, at nå får kommunerepresentantene ta til det sunne vett, og gi Feiring en mulighet for videre tilhørighet til Eidsvoll. Bevare skolen i den funksjon den har i dag og ikke nedgradere, men heller oppgradere.

Aldershjemmet bygges om til omsorgsboliger, som tidligere vedtatt i kommunestyret, og dette må prioriteres.

Har ingen tro på at det er penger å spare, ved å legge ned disse funksjonene i Feiringbygda, som rådmannen foreslår. Andre måter koster også penger! Så ta fram litt godvilje folkens!

RÅDMANNEN SVARER: Les Knut Haugestads svar til Edvard Brodshaug

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no