17. jun
 
En bølge av privatisering i Ullensaker
LESERBREV. Det går en privatiseringsbølge gjennom det politiske miljøet i Ullensaker.

Publisert: 21.mar.2017 08:42
Oppdatert: 21.mar.2017 09:10

Dét er ikke til å undres over, for i de politiske kretsene i Ullensaker er det de borgerlige partiene, med Høyre og det såkalte Fremskrittspartiet som ledestjerner, som har flertall og dermed makta. Og de borgerlige partiene kverner hele tida på det samme mantraet: Alt blir både bedre og billigere når en privatiserer. Ja vel, men da må de òg legge fram tall som viser at de har rett. Men dét gjør de jo ikke – for dét kan de ikke. Tvert om: Alle tall, og all enkel fornuft, sier at skal eierne av privatiserte barnehager, skoler, hjemmehjelp, hjemmesjukepleie og alt annet, tjene penger – må de enten sette opp prisene eller sette ned lønna til de tilsatte. «Sette ned lønna til de tilsatte» kan òg bety å spare inn på pensjonsrettene deres eller i størst mulig grad bare tilsette folk i deltidsstillinger. (I parentes bemerket: Dette gjelder sjølsagt ikke sjefene i firmaene, det gjelder bare de som jobber «på gølvet».)

I den siste tida har vi sett flere eksempel på dette. Det foreligger blant annet et forslag om å privatisere hjemmesjukepleien til sjuke og pleietrengende. Inntil nå har den vært drevet av kommunen, men nå har de borgerlige partiene funnet ut at hjemmesjukepleien blir både bedre og billigere å drive om private tar over. Vi brukere skal naturligvis kunne velge: Vil vi ha kommunale tjenester eller privatdrevne? Så generøse er de borgerlige med Høyre og det såkalte Fremskrittspartiet i spissen!

Hjemme abonnerer vi på hjemmehjelp fra Ullensaker kommune. Da vi gjorde det, fikk vi valget mellom kommunale eller privatdrevne tjenester. Vi valgte – sjølsagt – kommunale, rett og slett fordi vi ikke tror på det borgerlige mantraet om «bedre og billigst». Og det viste seg at vi fikk rett: De tjenestene vi får av kommunalt tilsatte, er helt utmerket.

I disse dager er det òg kommet opp et forslag om en privat ungdomsskole på Jessheim – i tillegg til den de borgerlige allerede har velsignet oss med i Ullensaker. De borgerlige jubler over dette, og gir «gode» grunner for dét. Blant annet skal det naturligvis gi en både «bedre og billigere» skole. Det skal òg gi ny grobunn for fornyelse i skolen i Ullensaker. Og ikke minst: Det kan bli spiren til et framtidig toppidrettsgymnas i Ullensaker. Som om et toppidrettsgymnas er det vi trenger aller mest i Ullensaker.

Jeg har lyst å si: Galskapen lenge leve!

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no