17. sep
 
En del av felleskapet

Publisert: 02.jun.2019 11:00
Oppdatert: 02.jun.2019 11:21

Jeg, Saharla Ahmed er mor til to fantastiske gutter. Vi har bodd i Eidsvoll i 5 år.

Begge barna mine er født og oppvokst i Norge. Jeg er opprinnelig fra Somalia, men flyktet til Norge for 15 år siden. Jeg trives veldig godt å bo i grunnlovsbygda og har per dato en liten ekstra jobb i Eidsvoll, men jobber 100% i Oslo kommune.

Det var ikke lett i starten. Jeg brukte veldig mye tid til å få etablert meg her. Vi var så nære til å flytte tilbake til Oslo fordi det var mye ensomhet og isolasjon her oppe. Det er ikke som i en stor by og det er ingen som banker på døra. Jeg kom som flyktning til Norge, men valgt selv å bosette meg i Eidsvoll senere. Da får man ikke samme bistand fra Eidsvoll kommune som de som flykter direkte hit.

Men takket være min egen innsats og takket være mange gode kollegaer her i Eidsvoll har jeg klart å bygge et hjem for meg og barna mine. Jeg har en sterk vilje, pågangsmot og er veldig opptatt til å bli kjent med nye mennesker. I tillegg har jeg attraktiv utdannelse som vernepleier. Dermed var det veldig lett for meg å få først en fast helgejobb etterfulgt en fast stiling i Eidsvoll kommune. Jeg har kjøpt meg min første bolig her i Eidsvoll takket være god boligpolitikk og hjelp av kommunen.

Jeg følger meg privilegert og heldig selv om det var krevende. Språk og jobb var og er fortsatt for meg to veldige viktige verktøy for en optimal integrering. Språket lærte jeg heldigvis veldig tidlig mens jeg bodde på asylmottak. Det var takket være Arbeidspartiet, som var i regjeringen, at jeg satset på dette tilbudet «Tidlig innsats.» Og jeg husker at jeg senere ble veldig skuffet over Erna Solberg, daværende kommunalminister, som kuttet det meningsfulle tilbudet. Det var da at jeg valgte Arbeiderpartiet som mitt parti. Jeg ville være medlem av det partiet som sørger for alle skal få mulighet til å klare seg i et nytt land.

Men ikke alle etniske minoriteter kvinner får det til. Og det er forståelig. Av egen erfaring vet jeg det kreves mye: språket, riktig nettverk og riktige personlige egenskaper. Som alle andre daglige utfordringer, noen klarer det på egen hånd mens andre trenger litt ekstra hjelp. Gjennom språkopplæring, jobb og nettverk kan også minoritetskvinner i Eidsvoll bidra og delta til samfunnet. Ved å få sin egen inntekt vil de få økonomisk frihet. På denne måten kan de være en viktig ressurs for samfunnet og ikke minst et sterkere og bedre forbilde for sine barn. Det vil også få mange ut av fattigdom, ensomhet og isolasjon.

Arbeiderpartiet vil jobbe for sterkere felleskap i Eidsvoll. Jeg er stolt av å stille til valg for Eidsvoll Ap til høsten. En av mine hjertesaker er at flere innvandrerkvinner skal få bidra og ta del i felleskapet.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no