16. jul
Skibladnersvingen og deler av Rubis-området sett ovenfra.
 
En gavepakke til Bjørn Dæhlie?
Administrasjonen og flertallet av politikerne i Eidsvoll ser ut til å ville «gi bort» 1,8 mål tomt som har strandlinje til Vorma, til Sundet Brygge som Bjørn Dæhlie eier mot en beskjeden gjenytelse.

Publisert: 05.sep.2017 06:00
Oppdatert: 05.sep.2017 06:49

Dette er Eidsvolls befolknings felles eiendom.

Som betaling for dette tilbyr han å gjøre noen tiltak langs elva også på kommunens eiendom i tillegg til de han er forpliktet til å gjøre utenfor sin egen eiendom Skiblandnersvingen. I tillegg tilbyr han seg å reasfaltere den kommunale parkeringsplassen som han under byggeperioden har brukt til riggplass m.m. under bygginga av Skibladnersvinger.

Jeg går ut ifra at administrasjonen i Eidsvoll kommune har inngått en leieavtale for bruken av dette arealet. Av rådmannens utgreiing av saken kan det se ut som om dette har vært leid ut gratis og at skader som er påført kommunens eiendom nå skal inn i «gavepotten». Reasfaltering er verdsatt til 140.000 kroner i byttehandelen. Om dette arealet har blitt lånt bort gratis, burde i det minste brukeren dekke reasfalteringen selv.

Eidsvoll kommune har brukt advokatfirmaet Mageli til å vurdere en pris på de 1,8 målene. De velger å legge til grunn noe de kaller ekspropriasjonsverdi. De sammenligner med et areal på cirka 280 kvadratmeter ikke langt unna i Eidsvoll ved Vorma som ble fastsatt til 200.000 kroner.

Kommunens areal er tross alt cirka 6,5 ganger så stort og burde minst fått en pris deretter. Dette er tross alt ei tomt som er regulert til bebyggelse i tillegg til vei og parkering. Det trengs nå areal til en gangveg ut fra boligeiendommen Skibladnersvingen. Hvorfor ligger ikke denne inne på Skibladnersvingens egen eiendom i reguleringsplanen for dette bygget?

Bjørn Dæhlie gjør bare det vi forventer av en dyktig forretningsmann. Men hva gjør motparten?

Det ble i formannskapet reist spørsmål om habiliteten til toppledelsen både administrativt og politisk i Eidsvoll i denne saken. Og selv om ledelsen har den juridiske habiliteten i orden i denne saken bør man nok være svært varsom i en sak som dette da noen oppfatter dette byttesalget å ligge svært nær en «gavepakke» slik det kommer til uttrykk i administrasjonens innstilling.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no