18. jul
POLTUR: Bodil Laache Stakkestad er ikke tilhenger av pol på Råholt. En poltur til Sundet, Jessheim eller Oslo burde være overkommelig, mener hun. Derimot ønsker hun seg stolpejakt i Eidsvoll kommune. Foto: Glen Widing
 
En gledens dag. Eller?
MENINGER. Nå er det endelig bestemt. Det kommer pol på Råholt. Det skal stoppe handelslekkasjen, og noen har sågar sliti for det. Til og med politikere har stått på for det.

Publisert: 20.jun.2017 17:00
Oppdatert: 20.jun.2017 17:52

Jeg har tygd på det, og måttet fordøye. Er det virkelig sånn at det er behov for to pol i Eidsvoll kommune? Vil det stoppe handelslekkasjen til Jessheim, Strømmen og Oslo? (For min del – nei. Handler til og med på nettet, jeg…).

Vil egentlig alle ha pol på Råholt? Og er polet det som skal til for at butikkene på Råholt skal overleve? Hvis ja – har de egentlig livets rett?

Lenger inn i tankegangen min kommer spørsmål som: er vi nordmenn blitt så materielle og pengegriske at det eneste som betyr noe er hvor mange penger vi kan få tjent for å få kjøpt oss mest mulig? Eller er det handelsstanden som skaper behov vi slett ikke har?

Slagordet som «Mer til overs» er yndlingen min. Vi handler og handler og sparer (visstnok) så mye at vi kan handle mer. Og til slutt har vi skaffet oss så mye at vi må bygge på huset for å få plass til alt.

Og innen den tid er det (dessverre) mange som har skaffa seg kredittkortgjeld de antakelig kommer til å slite med i mange år. Men spørsmålet mitt er: er de noe lykkeligere?

Jeg klarer ikke stoppe tankene mine fra å dra seg helt ut til å ha medfølelse for dem som bruker mange timer hver dag for å skaffe seg noe så enkelt som rent vann. Vann som de aller fleste i Norges land tar som en selvfølge. Og jeg beklager å måtte si det, men medfølelse for dem som trenger pol på Råholt har jeg ikke.

Buss 811 går hver halve time, enten det er til Eidsvoll eller Jessheim, det er bare å stille seg opp på holdeplassen nærmest der du befinner deg. De kjører deg så godt som til døra, enten du velger polet i Eidsvoll eller på Jessheim. Og har du lyst på en bytur, så er det pol så godt som på Oslo S også, en halvtimes togtur unna.

Jeg håper politikerne i Eidsvoll vil jobbe for andre (for meg) viktigere saker. Som verdig eldreomsorg, flere parkeringsplasser på både Eidsvoll og Eidsvoll Verk stasjon, satsing på et mangfold i fritidsaktiviteter for barn og unge. Selv ønsker jeg meg «stolpejakt» i Eidsvoll kommune også, nå reiser vi til Ullensaker og jakter, når stolpene der er tatt må vi lenger unna. Det er en flott måte å engasjere folk til å komme seg ut av godstolen!


 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no