19. jul
 
En god barndom varer hele livet
MENINGER: I dag har Norge de laveste kvalitetskravene til barnehagene i hele Norden. SV sikret full barnehagedekning, og nå vil vi løfte barnehagene videre.

Publisert: 09.sep.2017 16:00
Oppdatert: 08.sep.2017 12:55

De økonomiske og sosiale forskjellene øker i Norge. Derfor er det viktigere enn noen gang å sørge for gode barnehager i Eidsvoll og Ullensaker som gir alle barn like muligheter.

En god barnehage varer hele livet. Gode barnehager gir lykkeligere barn som er bedre i språk og gjør det bedre på skolen. En barnehage med mange voksne med høy kompetanse, og lav foreldrebetaling, vil bidra til at alle barn, uavhengig av foreldrenes inntekt og bakgrunn, får de samme gode mulighetene.

Å leke med en dyktig fagarbeider eller barnehagelærer til stede er noe av det mest lærerike du kan gjøre. Når Trine pusler bilder eller tegner dyr trenger vi gode ansatte som kan hjelpe henne å sette navn på ting, og lære hvordan de skal behandles.

I barnehagen lærer vi språk, og vi lærer å leke godt med andre barn. Forskning viser at gode ansatte hjelper barna så de lærer mer. Gode ansatte gjør at barna opplever trygghet og tilhørighet. Det barna i barnehagen trenger mest nå er flere voksne fagfolk i barnehagen.

I Eidsvoll er 31,8 prosent av de ansatte pedagoger, mens tallet er 32,8 prosent for Ullensaker. Det er under det nasjonale gjennomsnittet på 41 prosent, og burde etter de faglige rådene dessuten opp til 50 prosent. Barnehagene i Eidsvoll og Ullensaker har begge 19 prosent ansatte med fagbrev. Også det er langt under det ideelle nivået, på 25 prosent.

Heldigvis har vi mange dyktige ansatte i barnehagene, men med flere pedagoger og med flere ansatte kan barnehagene bli enda bedre.

Vi må tørre å styre. Derfor vil vi lovfeste at det skal være maks tre barn under tre år per voksen, og maks seks barn over tre år per voksen. Vi må sikre at hvert eneste barn blir sett hver eneste dag.

Vi vil ha et nytt kvalitetsløft med minst 50 prosent barnehagelærere og minst 25 prosent barne- og ungdomsarbeidere i barnehagene. Da løfter vi det pedagogiske tilbudet og sikrer bedre muligheter for alle barn. Dessverre er høyresiden mot dette kvalitetsløftet.

Tidlig innsats gjør at flere barn får det godt, at flere fullfører skolen og får en god jobb. Ingen innsats er tidligere enn barnehagen.

SV innførte rett til barnehageplass for alle barn. Nå håper vi at du vil være med å løfte barnehagene videre.

1.-kandidat i Akershus SV

Eidsvoll SV

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no