21. apr
 
En moderne seksualundervisning
MENINGER: De fleste husker seksualundervisningen på skolen. Den stakkars læreren som har fått i oppgave å lære elevene det de trenger å vite om pubertet og seksualitet.

Publisert: 05.jan.2018 11:00
Oppdatert: 03.jan.2018 13:52

Å sørge for at ungdommene går ut av skolen og er trygge på grenser, både egne og andres, er et utrolig viktig ansvar. Og at de opplever trygghet rundt egne følelser og hvem de er. Lærere rundt om i Akershus gjør en fantastisk jobb med å undervise elevene i et utfordrende tema, men svarer dagens seksualundervisning godt nok på det elevene har behov for å vite?

I de foregående ukene har det kommet mange historier om seksuell trakassering og overgrep gjennom #metoo-kampanjen. Det er viktig å få dem frem i lyset, men enda viktigere er det at vi klarer å hindre at det skjer, og det ansvaret er også politisk. I videregående skole har vi mulighet til å gi elevene våre en god seksualundervisning og et trygt rom der de kan ta opp det de lurer på.

Når vi vet at internett og porno er blant de viktigste kildene til kunnskap om sex blant dagens unge, er det viktig å ha en seksualundervisning på skolen der elevene kan få god informasjon av noen de stoler på.

Undersøkelser fra videregående viser at mange elever synes det er for mye snakk om det fysiske ved pubertet og seksualitet og for lite om det som egentlig er det viktigste: følelsene rundt det, grensesetting og kjønns- og seksualitetsmangfold. Dette bør vi lytte til, og vi bør følge opp politisk. Derfor er jeg glad for at Arbeiderpartiet i Akershus foreslår i sitt alternative budsjett på fylkestinget at vi skal modernisere seksualundervisningen til å omhandle mer av det elevene opplever at de trenger at blir tatt opp.


 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no