21. okt
815-BUSSEN. Ordfører Runar Bålsrud og koordinator i Hurdal kommune, Henriette Rognlien,varr glade over å kunne presentere rute 815 Eidsvoll Verk.
 
Endringer i busstilbudet i Hurdal
LESERBREV. I EUB 13. mai kunne vi lese at dagens busstilbud i Hurdal skal legges om. Endring i busslinje 815 er til stor glede for mange, samtidig som det er til stor skuffelse for andre som mister sitt busstilbud.

Publisert: 12.jun.2017 08:00
Oppdatert: 12.jun.2017 08:53

Dagens busslinje 815 skal ikke lenger gå på vestsiden av Hurdalssjøen, men på østsiden av sjøen. Det blir kun skolebussen som skal gå på vestsiden av Hurdalssjøen fra oktober i år. På østsiden av Hurdalssjøen blir det cirka 100 avganger i uka til/fra Eidsvoll Verk stasjon. Det blir et enestående bra tilbud for dem som kan benytte busstilbudet på østsiden, men hva med dem som bor langs vestsiden av sjøen som også har behov for buss for å komme seg til/fra jobb, kommunesentret, legesenteret, tannlege, frisøren osv.? Her skal busstilbudet rett og slett legges ned. Skolebussene skal fortsatt gå som vanlig, men de går ikke i skolens ferier eller planleggingsdager. De som bor på vestsiden av sjøen blir fratatt busstilbudet de har i dag til fordel for alle bussavgangene langs østsiden av sjøen.

Folk som bor langs vestsiden av Hurdalssjøen føler seg rett og slett lurt. Ingen kunne vel tro at et bedre kollektivtilbud på østsiden av sjøen til Eidsvoll Verk skulle medføre at bussrute 815 på vestsiden av sjøen skulle opphøre? Det bor forholdsvis mange mennesker i denne delen av bygda og også videre mot Sandnesseter og Steinsgård, slik at dette rammer mange, også pendlere til Gardermoen og videre sørover.

Ordfører Bålsrud beskriver denne endringen i busstilbudet i Hurdal som gledelig og bærekraftig. Hurdal Senterparti er ikke utelukkende enig i dette. Vi ønsker et godt kollektivtilbud til hele bygda. Et godt kollektivtilbud til hele bygda er framtidsrettet med tanke på fortsatt tilflytting, også til vestsiden av sjøen. Dette mener Hurdal Senterparti kommunen må ta med i diskusjonene videre med Ruter før endringene skal tre i kraft i oktober.  

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no