17. jun
POLITISK: Arild Hemstad (Frp) og Christian Bendz ønsker å få «vanntyveriet» belyst politisk. Foto: Magnar Haraldsen
 
Er det slik man skal behandle innbyggerne?
Er beklagelse egentlig gitt i den såkalte «vanntyveri»-saken?

Publisert: 09.jan.2018 11:30
Oppdatert: 08.jan.2018 14:07

EUB har i flere omganger omtalt det såkalte «vanntyveriet» i Holter, hvor grunneiere føler seg tråkket på, og kommunen har avsluttet saken – men er egentlig saken avsluttet og har beklagelsen blitt gitt?

Dette har vært en meget spesiell sak, mener Høyre og Frp som ønsker at saken belyses politisk. Når noen beskyldes for noe, skal man være sikker i sin sak og er saken av en alvorlig art, da er politianmeldelse et naturlig steg!

LES OGSÅ: Føler seg uthengt som vanntyver av kommunen

I denne saken har grunneiere blitt beskyldt for å stjele vann ved å koble seg på vann nettet «ulovlig». Høres i utgangspunktet ganske drøyt ut at noen beskyldes for å stjele vann til landbruksformål! Utgangspunktet har vært noen synlige hjulspor, men er hjulsporene resultat av en lovlig eller ulovlig handling?

Har kommunen hatt tilstrekkelige bevis for å fatte mistanke og hva er årsaken til at man har gått ut så hardt? En sak har alltid flere sider og det må understrekes at det ikke er sikkert at alt er belyst i det offentlige rom.

Uansett stiller vi i Høyre og Frp oss undrende til denne saken, både slik saken har blitt framstilt i media og på kommunens nettsted. Hvis det er oppdaget at en vannledning har tilkoblet en brannstender, er det ikke da mest fornuftig å kontakte det kommunale brannvesenet, for å innhente relevant informasjon? Det er jo bare positivt om noen har vært forebyggende og tilrettelagt for rask førsteinnsats om det skulle oppstå en uønsket hendelse som krever branninnsats.

Etter hva vi forstår har det vært flere møter mellom «mistenkte» grunneiere og kommunen og skal man forstå opplysningene rett som framstilles i EUB, er partene i hvert fall enig om at man er uenig.

Kommunen gir uttrykk for at de er ferdige med saken, men dersom det skjer igjen, uansett hvor i kommunen, vil forholdet politianmeldes. Det er vel og bra og helt riktig prosedyre mener vi i Høyre og Frp, men hvorfor i alle dager ble ikke denne saken politianmeldt? Det kunne det vært interessant og fått vite fra kommunen.

LES OGSÅ: Kommunen har bestemt seg – anmelder ikke

Høyre og Frp stiller seg totalt undrende til saken og ønsker å få saken belyst politisk i det neste kommunestyremøtet 13. februar. Der vil vi fremme en interpellasjon hvor vi ber om en redegjørelse om:

  • Hvorfor kommunen åpenbart har beskyldt noen på en slik måte at de føler seg uthengt.
  • Hvilken informasjon som ble innhentet fra relevante parter, før man beskyldte noen.
  • Hvorfor det i denne saken ikke ble foretatt politianmeldelse, når man åpenbart vil gjøre det om det skjer igjen.

I tillegg vil det være greit å få en redegjørelse for hvorfor kommunen mener saken er avsluttet og hvorfor man ikke har gitt en beklagelse, samt hva har man lært av denne saken. Høyre og Frp håper ikke kommunen mener det er slik man skal behandle innbyggerne?

Christian Bendz er gruppeleder for Nannestad Høyre
Arild Hemstand er leder i Nannestad Frp


 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no