22. okt
 
Er grunnlaget for utviklingen
LESERBREV. Dagens familier er like mangfoldige som menneskene de er satt sammen av. Det er utelukkende positivt. For det er disse familiene som er grunnlaget for utvikling.

Publisert: 11.mai.2017 13:00
Oppdatert: 11.mai.2017 13:03

15. mai er det tid for den årlige markeringen av FNs familiedag. Her i Norge havner den midt i festforberedelsene til 17. mai og drukner lett i de mange fridagene og langhelgene denne måneden består av. Likevel er 15. mai kanskje den viktigste av FNs mange merkedager gjennom året. Uten familienes innsats er det nemlig mange av våre viktigste oppgaver som vil bli stående uløst. Uten familier får vi ikke inkludert de mange barna i verden som i dag står uten voksne omsorgspersoner. Mer enn 200 millioner barn er i dag uten omsorg, eller står i fare for å miste de omsorgspersonene som står dem nærmest. Mangelen på en familie gjør at barna kan stå helt alene.

Uten familier blir kampen mot fattigdom langt vanskeligere. Fattigdom er den vanligste årsaken til at familier ikke klarer å gi barna god omsorg. Vi må sørge for at familiene blir i stand til å klare seg selv, skaffe inntekt nok til å forsørge barna og sørge for at de kan gå på skolen og få helseoppfølging.

Uten familier får ikke barn tilstrekkelig utbytte av skolegangen sin. Barn uten omsorg må gjerne jobbe på dagtid, ofte for å forsørge seg selv eller småsøsken, og mangler den elementære tryggheten som er nødvendig for å få fullt utbytte av skolehverdagen.

Uten familier makter vi ikke å gi alle barn i Norge en trygg og omsorgsfull base i de viktige årene fram mot voksenlivet. De mange tusen fosterfamiliene vi har her i landet er noen av våre største hverdagshelter. De fortjener et solid støtteapparat, forutsigbare rammer og en vilje fra det offentlige til å satse på et barnevern som setter barna først.

Dagens familier er like mangfoldige som menneskene de er satt sammen av. Det er utelukkende positivt. Familier bidrar til at barn får utdannelse, kan forsørge seg selv og blir mindre sårbare for utnyttelse, vold og overgrep. Uten disse familiene blir det umulig å nå flere av de viktigste målene vi har satt oss som samfunn. Derfor fortjener familiene vår støtte – og vår takknemlighet.

SOS-barnebyer støtter familier på forskjellige måter. Både ved å bidra slik at familier kan holde sammen gjennom våre familiestøtte program, og ved å gi barn uten omsorgspersoner en ny familie. I katastrofeområder hjelper vi familier som har kommet bort fra hverandre å finne hverandre igjen.

Vi som er frivillige for SOS-barnebyer i Akershus, bidrar spesielt til sårbare familier i Colombia og Kosovo. SOS-barnebyer har familieprogrammer i 134 land i verden, og vi ønsker alle en flott familiedag den 15. mai!

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Salberg Rødfoss »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no