25. apr
 
Et eksempel til etterfølgelse for andre
Etter at jeg skrev om dette tidligere har Eidsvoll kommune lagt ut god informasjon om vann- og avløpsavgiftene.

Publisert: 03.mar.2018 14:00
Oppdatert: 02.mar.2018 12:21

Dette viser at jeg hentet feil tall fra gebyrregulativet som er endelig vedtatt. Det Eidsvoll kommune nå har lagt ut på sin hjemmeside er flott og prisverdig. Godt eksempel til etterfølgelse for andre.

Mitt hovedpoeng er å ha fokus på den kraftige avgiftsøkningen på vann i Eidsvoll. Etter rådmannens budsjettforslag, som politikerne har vedtatt så vidt jeg vet, har den totale vannavgifta i Eidsvoll økt med 21 prosent på to år. Dette er nærmere fem ganger prisstigningen de to siste årene og uvanlig mye.

Vi må få synliggjort hvorfor det er nødvendig med denne kraftige økningen.

Jeg vet jo at det bygges vannledning fra Hurdalssjøen vannbehandlingsanlegg til Eidsvolls eget ledningsnett for å forsyne oss med reservevann. Dette er jo en investering som skal skrives ned på 30 til 50 år og vil ikke belaste vannavgifta veldig mye pr. år. Videre vet jeg jo at Eidsvoll vannverk står foran store investeringer de nærmeste årene. Men jeg kan ikke se at Eidsvoll har fått innvilget godkjenning av Fylkesmannen til å bygge opp noe fond til dette? Så vidt jeg vet er det ikke lov å legge opp til at vannavgifta skal gi overskudd år etter år.

Mange er glade for rent, friskt vann i springen. Dette spleiselaget gjør at vann i prinsippet ikke er veldig dyrt for oss som får vann fra det kommunale vannverket.

Derfor er poenget mitt at vi må vite hva pengene våre går til når vi får en så kraftig økning i vannavgifta. God informasjon er viktig for at vi skal akseptere dette. Dette er nok like mye et politisk ansvar som administrativt. Og hva er det politikerne vet om dette som vi innbyggere ikke vet? Når et produkt du kjøper jevnlig går opp mer 20 prosent på to år så vil du gjerne vite hvorfor.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no