22. apr
RENOVERT. Norderhaugbygget er renovert og har beholdt en stil som passer området. Utbyggingen kan være starten på nytt liv på gamle Verket, et sted med sjel.
 
Et sted med sjel
LEDER. Den tidligere Norderhaugbygningen på Pirotoppen på Eidsvoll Verk er renovert og inneholder forretningslokaler i første etasje og to leiligheter i andre.

Publisert: 04.apr.2017 15:30
Oppdatert: 04.apr.2017 11:17

Dette varsler kanskje en ny start for hele det gamle samfunnet rundt Pirotoppen på Eidsvoll Verk. Det renoverte bygget er holdt i en stil som er tilpasset området.

LES OGSÅ: – Jeg tør ikke tenke på hvor mange penger vi har brukt på den gamle bygningen

Eidsvoll Verk var et av de små handelsstedene i Eidsvoll for mange år siden. Norderhaug er nevnt med kolonial, tekstil og senere sportsforretning. Enda lenger tilbake vet vi at Kai Nebbenes startet sin kafédrift i nabohuset til Norderhaug. De som husker mer, vet at Marin hadde sin frisørsalong der, at Westad og Smeby hadde sin dagligvare ned mot Andelva, at Stenberg & Emilsen hadde rørleggerforretning der, at Posten har hatt postkontor der, at det har vært bakeri i nabobygget til Norderhaug og at det har vært en konfeksjonsforretning i gata som selvfølgelig heter Carsten Ankers veg.

Da E6 ble bygget over Verkenssletta, bygde Nebbenes nytt og flyttet opp dit og etablerte kafeteria. Der ble det også bensinstasjon. Senere har Nebbenes flyttet til enda en nybygd veg, til E6 i Ormlia.

Noe gjenstår i området, men på Pirotoppen er det nå bare Kammerpikene igjen som driver butikk. Kanskje kan renoveringen av Norderhaugbygget og den planlagte utbyggingen av 40 leiligheter gi nytt liv til Verket som sådan.

Eidsvoll 1814 er motoren på Eidsvoll Verk med god hjelp fra Festiviteten og bensinstasjonene. Kan man også få mer liv igjen på gamle Verket, kan vi slå fast at det kan bli et attraktivt sted å bo, et sted med sjel.

 
Telefon: 63 92 27 00 // Tips oss: Skjema »

Administrerende direktør:Eva Holmgren »
Ansvarlig redaktør:Bjørn Inge Rødfoss »
Produksjonsredaktør:Knut Øsmundset »
Vaktsjef og digitalt ansvarlig:Jørgen Berg-Sollien »
Salgssjef:Tina Berger »
EUB har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
EUB bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no